MANDIĆ NA SUDU U PODGORICI: Državni udar osmišljen projekat vladajuće DPS
Foto: Vijesti.me, Foto: Vijesti.me

NASTAVLJENO SUĐENJE

MANDIĆ NA SUDU U PODGORICI: Državni udar osmišljen projekat vladajuće DPS

Crna Gora -

Jedan od lidera opozicionog Demokatskog fronta (DF) Andrija Mandić negirao je danas na suđenju u Podgorici umešanost u navodni pokušaj terorizma oktobra prošle godine i ocenio da je to bio "projekat" vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) s ciljem da se spreči pobeda opozicije na parlamentarnim izborima. Čelnik Fronta je pred Višim sudom u Podgorici rekao da smatra da je jedan od političkih ciljeva državnog udara bio da se Crna Gora uvede u NATO bez državnog udara.

"Želim da demontiram pred javnošću ovu optužnicu. Od vladajuće partije je osmišljen ovaj projekat teroristički napad i za to je utrošeno mnogo novca", kazao je Mandić i dodao da su oni iz dana u dan obaveštavali nadležne o "zloupotrebama" uoči izbora.

Mandić je kazao da iza svega stoje kontroverzni biznismen Stanko Subotić, bivši premijer Milo Djukanović i čelnik Instituta za javnu politiku Vladimir Beba Popović.

On je naveo da je dan i dva uoči izbora privedeno "na stotine" aktivista Fronta od kojih su "navodno" tražene informacije o protestu Fronta nakon proglašenja izbornih rezultata, koji nije bio zakazan, te da je taj politički savez podneo krivične prijave i uoči izbora obavestio javnost da će DPS organizovati provokacije.

Mandić smatra da je glavni cilj privodjenja i kasnije hapšenja grupe uoči nedeljnog glasanja bio da se smanji izlaznost opozicije i pobeda na izborima.

Čelnik Fronta je rekao da ne poznaje ljude koji su došli iz Srbije, a koji su uhapšeni zbog navodne umešanosti u pokušaj terorizma.

Mandić je rekao da ne poznaje ni ruske državljane Eduarda Šišmakova ni Vladimira Popova, optužene za organizatore osujećene zavere, te da ne poznaje ni penzionisanog generala Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića.

"Ti ljudi su na osnovu montiranog političkog procesa upleteni u paukovu mrežu koja ih je na kraju svezala i poslala u Spuž (zatvor kraj Podgorice) kako bi se zadovoljile potrebe grupe koja drži vlast 30 godina", smatra on.

U Višem sudu u Podgorici u toku je sudjenje protiv 14 osoba optuženih za pokušaj terorizma oktobra prošle godine.

Svi koji su do sada izneli odbranu negirali su krivicu.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track