PRVI SNEG DONEO MRAK: Sever Crne Gore bez struje, meštani ogorčeni - svake godine ista situacija!
Foto: Profimedia

nepogoda

PRVI SNEG DONEO MRAK: Sever Crne Gore bez struje, meštani ogorčeni - svake godine ista situacija!

Crna Gora -

Sneg koji je juče napadao na severu Crne Gore doneo je probleme meštanima Andrijevice, Gusinja i Plava koji su od ponoći bez struje.

"Ovo je strašno. Koliko padne sneg nama nestane struja”, žali se CdM-u jedan Plavljanin.

Ogorčeni su i meštani Andrijevice.

“Bruka šta se dešava u 21. veku. Nažalost, ovo nije prvi put. Bilo koje padavine da su u pitanju uvek imamo problema sa nestankom struje i vode, a da ne pričamo o neprohodnim putevima”, kazala je jedna meštanka.

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema je saopšteno da se pola sata nakon ponoći dogodila havarija na dalekovodu “Berane-Andrijevica“.

“Uzrok kvara ovog dalekovoda je dodati teret koji se formirao na provodnicima usled snežnih padavina. Ističemo da je dodati teret bio izuzetno veliki i da je fazne provodnike spustio skoro na zemlju”, kazali su iz CGES-a.

Andrijevica se od nedelje napaja strujom samo iz pravca Berana, jer je drugi pravac prema Podgorici u kvaru.

“Naime, zbog nesavesne seče stabala u blizini dalekovoda 110 KV Podgorica-Trebješica-Andrijevica, nepoznati počinilac je prilikom seče stabala u mestu Uvač oborio stabla na provodnike dalekovoda, i time uzrokovao ozbiljan kvar dalekovoda, čija popravka se obavlja prethodna dva dana i očekuje se da će danas biti završena”, objasnili su iz CGES-a.

Očekuju da struja iz pravca Berana dođe u narednih sat vremena, nakon što njihove ekipe otklone dodatni teret na svim kritičnim mestima gde on ugrožava siguran pogon dalekovoda.

"Ekipe CGES-a su od nastanka kvara na terenu i čine sve kako bi se što pre normalizovalo stanje u napajanju električnom energijom opština Andrijevice, Plava i Gusinja, koje se kao što smo istakli očekuje najkasnije do 12 časova, odnosno za sat vremena”, poručili su.

U Andrijevici visina snežnog pokrivača u sedam časova iznosi 10, Beranama dva, Žabljaku osam centimetara.

Kurir.rs/cdm.me

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hladno, mokro, opasno! Đenovski ciklon zagorčava život pojedinim delovima Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track