RODITELJI BESNI: Decu posle udesa poslali da sami pešače do kuća! Išli po mećavi i po 7 kilometara!
Foto: Vijesti.me/ Privatna arhiva, Foto: Printscreen Vijesti.me/privatna Arhiva

KOMBI BEZ ZIMSKE OPREME

RODITELJI BESNI: Decu posle udesa poslali da sami pešače do kuća! Išli po mećavi i po 7 kilometara!

Crna Gora -

Dvoje učenika Osnovne škole “Milomir Đalović” u Sušici, kod Bijelog Polja, lakše je povređeno juče ujutro kada se đački kombi prevrnuo u mestu Sipanje.

Zbog naprsnuća čeone kosti i nagnječenja grudnog koša na bolničkom lečenju su zadržani su D. L. (15) i M. E. (11). Dežurni hirurg Duško Miladinović kazao je da su lakše povređeni i da su deca zadržana zbog dalje opservacije.

Nakon pregleda, na kućno lečenje otpušteni su E. L. (10), D. L. (14), D. L. (15), A. E. (10), E. B. (14), koji se uglavnom žalili na bolove u vratu.

Direktor škole Hidajet Mekić saopštio je da se u kombiju nalazilo 15 učenika, ali roditelji i đaci tvrde da ih je bilo duplo više.

Do nezgode je došlo kada je kombi, kojim je upravljao Rifat Adrović (50), prevozeći decu iz pravca Sipanja prema osnovnoj školi u Sušici, u veoma oštroj krivini, zbog klizavog kolovoza, izgubio kontrolu nad vozilom, skliznuo sa puta i prevrnuo se.

foto: Printscreen Vijesti.me/privatna Arhiva

Roditelji učenika kazali su da su ogorčeni što kombi nije imao lance, i što su direktor i vozač posle nezgode decu poslali da idu kućama, do kojih su neki pešačili više od sedam kilometara.

Tvrde da je direktor Mekić tražio od dece da roditeljima ne pričaju šta se desilo.

Jedan od njih, Harun Ličina ispričao je da je ogorčen što su decu pustili kućama posle prevrtanja kombija i da su ih roditelji sami prevozili do bolnice:

"Niko nas nije obavestio iz škole o tome šta se desilo. Nisu pružili pomoć našoj deci”.

Nedžad Erović je kazao da su sva deca u kombiju bila iz Ličina i Sipanja.

"Iako je to dete sa posebnim potrebama, posle nezgode vozač mu je psovao majku i nazivao ga magarcem. Nedavno ga je izbacio iz kombija na kišu i kući je stigao skroz mokar”.

Jedan od učenika kazao je da je pre nezgode vozač zakukao i da su svi vrištali a više njih je kazalo da je u kombiju bio 31 učenik.

Na putu je bio sneg u visini od oko 15 centimetara a bilo je i poledice, navode iz Centra bezbednosti. Prema tim saznanjima na putu nije bila posuta šljaka pre nezgode, već kasnije. Adrović, koji je zaposlen kao vozač kombija koji se nalazio u vlasništvu škole, za potrebe prevoza učenika, ispričao je u policiji da je letnje gume zamenio zimskim.

Nakon tvrdnji da je dece bilo više, Mekić je kazao da će ih “danas prebrojati”.

“Možda ih je bilo između 15 i 20, ali više nije sigurno... Nije ih bilo 30 jer sam ja prvi stigao na lice mesta. Pitao sam ih da li su dobro, da li treba nekog da povedemo kod lekara a oni su odgovorili da su dobro, nakon čega sam ih poslao da idu kući”, kazao je Mekić.

Tvrdi da je decu pustio da idu kućama da ne bi dizali paniku, jer da je roditelje pozivao telefonom ne bi verovali da su dobro. Istakao je da nije govorio učenicima da ne pričaju roditeljima šta se desilo, već da ih je samo ohrabrio.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track