NOVA PRIJAVA PROTIV BAHATE UČITELJICE IZ BUDVE Rekla učenici: Socijalno će se brinuti o tebi!
Foto: Vijesti/Vuk Lajović

nastavlja po starom

NOVA PRIJAVA PROTIV BAHATE UČITELJICE IZ BUDVE Rekla učenici: Socijalno će se brinuti o tebi!

Crna Gora -

Protiv Svetlane Seke Popović, učiteljice iz Budve, podneta je još jedna krivična prijava zbog navodnih pretnji učenici Osnovne škole Stefan Mitrov Ljubiša.

Prijavu je podneo stanovnik Budve Dragan Tučević, otac desetogodišnje J. T. kojoj Popović ne predaje.

Budvanin je u prijavi napisao da je učiteljica pozvala njegovu ćerku da dođe u njen razred, a potom vikala na nju i pretila joj pred ostalim učenicima.

“Povišenim tonom joj je rekla da će se pobrinuti da se o njoj ubuduće brine Centar za socijalni rad, ukoliko je i dalje bude ogovarala. Rekla joj je i da će o svemu obavestiti direktora škole”, napisao je Tučević u prijavi.

Popović juče nije htela da komentariše novu prijavu.

Tučević je napisao i da se Popović nekorektno, neprofesionalno i nepedagoški ponela prema njegovoj maloletnoj ćerki.

Objasnio je da mu je ćerka 15. decembra saopštila da ju je Popović sedam dana ranije vređala i šikanirala.

“Ćerka mi je rekla da ju je Popović preko njene razredne Đ. M. pozvala da dođe u njenu učionicu. Kada je ušla, pred kompletnim svojim razredom pitala ju je: 'da li si me ti ogovarala?'. Moja ćerka joj je rekla da to nije istina, a posle toga joj je učiteljica povišenim tonom pretila... Moju ćerku je to pogodilo, ali nije smela odmah da ispriča, jer se bojala šta će se desiti.

Tražim da se ceo slušaj ispita, jer se nastavnica ponela neprofesionalno i nepedagoški. Mojoj ćerki nije smela da preti Centrom za socijalni rad zbog situacije u kojoj se nalazimo”, napisao je Tučević.

Objasnio je da su on i supruga razvedeni od pre pola godine, ali da oboje vaspitavaju i odgajaju djecu.

“Popović je prvo morala da se obrati razrednoj, zatim meni ili mojoj supruzi Dijani, a ne da privodi moju kćerku i lično joj se obraća ponižavajući je pred celim odeljenjem”, naveo je Tučević.

Njegova prijava druga je koju zbog pretnji protiv Popović podnose roditelji devojčica kojima ne predaje.

Učenice petog razreda te škole našle su se na udaru učiteljice, koja im je navodno pretila tvrdeći da su je ogovarale i preričavale priču da se letos, dok su bile u školi na Žabljaku, tukla sa koleginicom i vukla je za kosu.

Kurir.rs/Vuk Lajović

Foto: Vuk Lajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja