USTAVNI SUD CRNE GORE POTVRDIO: Nema rijalitija pre 23 časa!
Foto: Profimedia

odbijena žalba

USTAVNI SUD CRNE GORE POTVRDIO: Nema rijalitija pre 23 časa!

Crna Gora -

Ustavni sud Crne Gore ocenio je da ograničenje po kom rijaliti programi mogu da budu emitovani samo posle 23 časa ima legitiman i opšti interes.

Ustavni sud Crne Gore nije prihvatio inicijativu televizije "Pink M" za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima, saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).

Tim rešenjem je utvrđeno da obaveza da se rijaliti programi označavaju sa oznakom "18" i da mogu da se emituju isključivo od 23 do šest sati ne predstavlja cenzuru i da je proporcionalna legitimnom cilju.

Agencija je 2016. godine usvojila tu normu u cilju zaštite maloletnika od programskih sadržaja koji mogu ugroziti njihov zdravstveni, moralni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj.

"Ustavni sud je ocenio da ograničenje slobode emitera ima legitiman, kvalifikovan i opšti interes, koji je Agencija kao regulator prepoznala, navedena mera je proporcionalna važnosti pitanja zaštite maloletnika i ne ugrožava načelo jednakosti garantovano Ustavom", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Fonet

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja