Policajac iz Podgorice nije ni slutio da VOZI MONSTRUMA NA ZADNJEM SEDIŠTU: Dečak (1) koga je prevezao do bolnice, posle mesec dana je UBIJEN!
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

novi detalji brutalnog nasilja

Policajac iz Podgorice nije ni slutio da VOZI MONSTRUMA NA ZADNJEM SEDIŠTU: Dečak (1) koga je prevezao do bolnice, posle mesec dana je UBIJEN!

Crna Gora -

Centru bezbednosti Podgorica do 4. februara nije prijavljivano nasilje nad dečakom koji je dan kasnije preminuo u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je iz Uprave policije.

"CB Podgorica, u periodu od 1. januara do momenta kad je penaestomesečno dete muškog pola primljeno u bolnicu 4. februara, nije prijavljivano nasilje u porodici nad ovim detetom“, kaže se u saopštenju.

Osim toga, kako se navodi, Upravi policije nije podnijeta prijava od KCCG u vezi sa povredama koje su u Dečjoj bolnici u Podgorici konstatovane 6. i 7. januara, kada je dete primljeno na pregled zbog hematoma na čelu.

"Takođe, očuh deteta N.Š. (27) iz Tuzle, sa boravkom u Podgorici, pre događaja od 4. februara, kada je dete primljeno u bolnicu sa vidnim povredama nastalim iz nasilja, nije privođen po bilo kom osnovu niti je protiv njega pre navedenog dana podnošena bilo kakva prijava CB Podgorica“, kazali su iz Uprave policije.

Oni su potvrdili da je komšija porodice preminulog dečaka, koji je 6. januara prebacio dete i njegovog očuha N.Š. u bolnicu radi ukazivanja lekarske pomoći, policijski službenik.

"Radi se o policijskom službeniku R.S. i, prema svim informacijama koje posedujemo u ovom momentu, on je postupao savesno jer nije znao da je povreda na čelu koju je dete imalo nastala iz nasilja, niti su mu lekari pošto je prevezao dete i potom ostao u Dečjoj bolnici dok je trajao pregled deteta rekli da se radi o nasilnoj povredi“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz Uprave policije, R.S. je tog dana, kada je prolazio pored kuće u kojoj je dečak živeo, uočio da petnaestomesečni dečak, koji se nalazio u dvorištu gde se igrao a pored njega se nalazio očuh N.Š, ima hematom na čelu.

"R.S. je pitao N.Š. kako je dete zadobilo povredu a on mu je odgovorio da je dete palo preko ogradice i udarilo glavom u parket. R.S. je potom pitao N.Š. da li je detetu ukazivana dekarska pomoć na što mu je N.Š. odgovorio da dete nisu vodili lekaru jer on i J.J, majka deteta, nijesu imali čime da ga prevezu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se R.S. zatim ponudio da ih preveze do bolnice, i da je potom svojim vozilom odvezao N.Š. i petnaestomesečno dete u Dečju bolnicu radi medicinskog pregleda.

"Policijski službenik R.S u tom momentu nije mogao da zna kako je nastala povreda na čelu deteta niti je on stručno lice koje može da kvalifikuje uzrok hematoma koji je dete imalo, a ponudio se da preveze dete do bolnice iz humanih razloga odnosno kako bi mu se ukazala pomoć zbog povrede“, kazali su iz policije.

R.S. je, kako su naveli, ostao u Dečjoj bolnici dok je dete pregledano, a nakon izvršenog pregleda lekari koji su izvršili pregled nisu mu kazali niti ukazivali na to da je povreda deteta nastala nasilnim putem.

"S obzirom da ništa nije ukazivalo na sumnju da se radi o nasilju, R.S. nije imao osnova da događaj prijavi policiji. Policiji ovaj događaj tada nije prijavio ni Klinički centar“, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije naglašavaju da je prva prijava koju su dobili u slučaju nasilja nad petnaestomesečnim djetetom bila 4. februara od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dana kada je detetu ukazana medicinska pomoć usled povreda sa vidljivim tragovima nasilja od kojih je sutradan, kako se sumnja, preminulo.

Policija je, kako su naveli, od momenta saznanja za događaj intenzivno radila na njegovom rasvetljavanju, a službenici CB Podgorica su uhapsili N.Š. zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo, dok je majka deteta, J.J. (33) uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track