KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA: Barski portal protiv predsednika DPS zbog preteće poruke "nećete dugo"
Foto: Stefan Jokić

ugrožena bezbednost i rad članova redakcije

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA: Barski portal protiv predsednika DPS zbog preteće poruke "nećete dugo"

Crna Gora -

Urednik „Barskog portala“ Milenko Jovanović je u prijavi naveo da je pretnjom vladajuće stranke "ugrožena bezbednost i rad članova redakcije „Barskog portala, te da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti

Urednik „Barskog portala“ Milenko Miško Jovanović podneo je večeras Osnovnom državnom tužiocu u Baru krivičnu prijavu protiv predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića kao i protiv predsednice barskog Opštinskog odbora te stranke Branke Nikezić zbog preteće poruke „Nećete dugo“ - koju je vladajuća partija u formi zvaničnog akta uputila ovom mediju.

Jovanović je u prijavi naveo da je pretnjom vladajuće stranke "ugrožena bezbednost i rad članova redakcije „Barskog portala, te da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti.

foto: Barski portal

On je ponovio „da je DPS stranka koja svoje pretnje dokazano zna da ostvari, te da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena "Barskom portalu"- 'Nećete dugo' usmerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao pretnja gašenjem tog medija po svaku cenu".

Milenko Miško Jovanović
Milenko Miško Jovanovićfoto: Barski portal

Jovanović je podsetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno zatražilo da Osnovno državno tužilaštvo u Baru ispita pretnju DPS-a.

Branka Nikezić
Branka Nikezićfoto: Barski portal

On je od tužilaštva zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog dela i posle toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

Branka Nikezić
Branka Nikezićfoto: Barski portal

Služba za informisanje DPS-a Bara spornu preteću poruku uputila je pre tri dana reagujući na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsednica barske filijale Đukanovićeve stranke Branka Nikezić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track