ČELNIK DEMOKRATSKOG FRONTA MORA U ZATVOR: Knežević ima pravo žalbe, njegova majka analizira rešenje
Foto: Vijesti.me/Luka Zeković

presuđeno

ČELNIK DEMOKRATSKOG FRONTA MORA U ZATVOR: Knežević ima pravo žalbe, njegova majka analizira rešenje

Crna Gora -

Odluku o tome da li će se žaliti Višem sudu osuđeni lider Demokratskog fronta Milan Knežević doneće nakon što sa majkom i Predsedništvom Fronta analizira rešenje Osnovnog suda kojim je odbijena njegova molba za odlaganje odlaska u zatvor.

To je juče rekao osuđeni političar, nakon što je predsednik podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović odbio da mu do okončanja predsedničkih i lokalnih izbora prolongira odlazak u spuški zatvor.

Na tu odluku, Knežević se može žaliti Višem sudu.

“Molba ili žalba Višem sudu, koja bi trebalo da se uputi u sledeće tri dana, trebalo bi da se uputi onima koji su potvrdili optužnicu za lažni državni udar, za pranje novca i koji su, u krajnjem, dopustili Saši Sinđeliću da napusti Crnu Goru i time mu potvrdi status svedoka saradnika. Imajući u vidu sve te okolnosti, moja majka će vrlo brižljivo izanalizirati ovo rešenje Osnovnog suda i nakon toga ćemo sa Predsedništvom DF-a jasno poslati poruku koji su naši dalji potezi”, kazao je on.

Viši sud ga je prošle sedmice kaznio sa 1.000 evra zato što pred tužiocem nije hteo da kaže ko mu je tražio 10.000 evra da se poništi presuda zbog koje mora u zatvor, kako je prethodno javno izjavio.

“Neću se odazvati dobrovoljno pozivu za odsluženje zatvorske kazne, niti ću se javiti tom referentu u ZIKS-u kako piše u rešenju. Nemam nameru da bežim ni u Srbiju, ni u Rusiju. I Osnovni sud i ostale nadležne institucije i crnogorska javnost biće obavešteni gde se nalazim tog dana, a onda će predstavnici pravde morati da me privedu poznaniju prava, što bi rekao Njegoš”, kazao je Knežević.

U obrazloženju odluke kojom je odbijen njegov zahtev za odlaganje kazne Radović je napisao da ni Kneževićeva povreda ramena ni izbori nisu razlog za odlaganje izvršenja kazne zatvora.

Knežević je osuđen na četiri meseca zatvora zbog napada na policajca ispred Skupštine 17. oktobra 2015. godine.

Kurri.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti/Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track