Najnovije vesti

PANIKA U CRNOJ GORI: Preti epidemija malih boginja, a nestale vakcine!
Foto: AP

ČEKA SE ISPORUKA

PANIKA U CRNOJ GORI: Preti epidemija malih boginja, a nestale vakcine!

Crna Gora

Zdravstvo u Crnoj Gori je ostalo bez zaliha MMR vakcina protiv malih boginja, iako je pre četiri dana registrovano 29 obolelih osoba, a region se suočava sa ozbiljnom epidemijom.

Iz firme koja je zadužen za nabavku vakcine, juče je saopšteno da su planski naručene količine MMR potrošene zbog straha od epidemije, odnosno, vakcinacije velikog broja dece.

Ministarstvo zdravlja, na čijem je čelu Kenan Hrapović, saopštilo je da vakcine trenutno nedostaju samo u podgoričkom Domu zdravlja, što izvori demantuju.

"Kontingent sa isporukom novih količina vakcina iz Belgije krenuo je prema Crnoj Gori, ali se zbog otežanih vremenskih uslova sa kojima se suočava cela Evropa, očekuje naredne sedmice", saopšteno je juče iz crnogorskog Ministarstva zdravlja.

Od početka godine do 20. marta od malih boginja je u Crnoj Gori obolelo 29 osoba. Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da 93,10 odsto obolelih nije vakcinisano ili nema podatke o vakcinaciji, dok je samo kod dve obolele osobe vakcinacija sprovedena ranije u detinjstvu.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...