OVO ĆE SKUPO DA KOŠTA CRNOGORCE: Duško Šarić i Jovica Lončar oslobođeni optužbi za pranje  19,3 miliona evra!
Foto: Zorana Jevtić

presuda vrhovnog suda

OVO ĆE SKUPO DA KOŠTA CRNOGORCE: Duško Šarić i Jovica Lončar oslobođeni optužbi za pranje 19,3 miliona evra!

Crna Gora -

PODGORICA - Vrhovni sud Crne Gore oslobodio je Duška Šarića i Jovicu Lončara optužbi da su "oprali" 19,3 miliona evra.

Ovo je druga presuda za pranje novca koja je pala. Država će sada, kao i u slučaju porodice Kalić, morati da im isplatiti naknadu za hapšenje, vrati višemilionsku imovinu oduzetu posle pokretanja istrage, i da im plate gubitak koji je nastao njenim oduzimanjem. Vrhovni sudi još nije dao zvaničnu potvrdu.

Šarića i Lončara Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je optužbi u septembru prošle godine. Presudu u Apelacionom sudu tada je izrekao sudija Zoran Smolović.

To je bila četvrta presuda Pljevljacima. Nakon što je Apelacioni sud ukinuo i treću osuđujuću, kojom su Šarić i Lončar bili osuđeni na pet i po godina zatvora, postupak protiv optuženih, postupak je, kako to zakon predviđa, počeo iz početka.

Optuženi su od početka negirali krivično delo koje im se stavljalo na teret.

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. godine u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji “Loptice”.

Lončar je uhapšen u maju 2011. godine u Podgorici. Optužnicu protiv njih 2012. godine podigla je specijalna tužilteljka Đurđina Nina Ivanović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Zorana Jeftić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja