RAČUNA SE KAO POKLON U DOBROTVORNE SVRHE: Džip brata balkanskog Eskobara doniran crnogorskom SAJ-u
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

ČUDNO OBRAZLOŽENJE

RAČUNA SE KAO POKLON U DOBROTVORNE SVRHE: Džip brata balkanskog Eskobara doniran crnogorskom SAJ-u

Crna Gora -

Uprava za imovinu je vozilo "hamer" koji je bio oduzet od Mersudina Kalića, brata Safeta Kalića, dala na korišćenje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici pozivajući se na zakonsku odredbu o ustupanju privremeno oduzete imovine "u humanitarne svrhe".

To piše u odluci Uprave od decembra 2014. godine. U dokumentu, koji potpisuje direktor Uprave Blažo Šaranović, navodi se da je Uprava posle neuspele prodaje vozila odlučila da vozilo brata "balkanskog Eskobara" ustupi SAJ-u na trajno korišćenje.

Dodaje se da je Uprava posle preuzimanja vozila, prvo sprovela javne pozive za prodaju vozila na kojima nije bilo ponuda za kupovinu.

"U skladu sa članom 21 Zakona o brizi o privremeno i trajno oduzetoj imovini zbog smanjenja amortizacije, troškova skladištenja i održavanja vozila donosi se Odluka o ustupanju na trajno korišćenje vozila Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije - Specijalnoj antiterorističkoj jedinici", piše u saopštenju Uprave za imovinu.

Međutim, u tom članu Zakona, na koji se poziva Uprava, piše da, ukoliko se oduzeta pokretna imovina ne proda, "može da se pokloni u humanitarne svrhe, ili uništi".

Šaranović juče nije medijima odgovorio da li to znači da je vozilo SAJ-u dato u humanitarne svrhe.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Evo gde su završile srpske S-300!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja