DARIVANJE CRNOGORSKOG PREMIJERA: Tilersonov poklon polomljen, a evo šta je dobio od Vučića!
Foto: AP

UKUPNE VREDNOSTI 7.325 EVRA

DARIVANJE CRNOGORSKOG PREMIJERA: Tilersonov poklon polomljen, a evo šta je dobio od Vučića!

Crna Gora -

Premijer Duško Marković u toku 2017. godine dobio je 47 poklona, a najvrednije što je dobio su globus vredan 1.500 evra i knjige koje su mu uručene prilikom posete prošlogodišnjem sajmu knjiga u vrednosti od 1.500 evra.

Markoviću su tada, između ostalih, uručena dela Ognjena Spahića, Anta Tomića, Miloša Crnjanskog, Veselina Vukotića, Orhana Pamuka, Iva Andrića...

Globus vredan 1.500 evra Markoviću je poklonio ambasador pokreta "Global citizen" Arman Arton.

Marković je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobio ekskluzivno kožno izdanje knjige "Srbija od zlata jabuka", procenjeno na 100 evra, a od predsedavajućeg Veća ministara Bosne i Hercegovine, Denisa Zvizdića, monografiju "Svetlost Evrope u Bosni i Hercegovini", procenjenu na 80 evra.

Predsednik Albanije Edi Rama Markoviću je darovao uramljena zlatna krila, koja su, prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) procenjena 100 evra.

Premijer Makedonije Zoran Zaev uručio mu je ručno izrađenu, uramljenu zlatnu ritualnu masku i monografiju o Makedoniji, vredne 150 evra.

Ukupna vrednost svih poklona koje je Marković prijavio ASK je 7.325 evra.

Tilersonov poklon polomljen

Bivši državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Reks Tilerson, Markoviću je poklonio stakleni držač za sveće i sveću, a u registru kartona se navodi da je taj poklon, vredan 40 evra, polomljen u transportu.

Potpredsednik SAD Majk Pens, Markoviću je prilikom posete Crnoj Gori poklonio vazu procenjenu na 150 evra.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠPIJUNSKA LETELICA NAD SRBIJOM! Danima pratili kretanje naše Vojske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track