TREBINJAC PROTERAN IZ HERCEG NOVOG: Crnogorski MUP deportovao državljanina BiH kao pretnju za bezbednost države
Foto: Profimedia

blizak kavačkom klanu

TREBINJAC PROTERAN IZ HERCEG NOVOG: Crnogorski MUP deportovao državljanina BiH kao pretnju za bezbednost države

Crna Gora -

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore proteralo je državljanina BiH Igora Bošnjaka koji je živeo u Herceg Novom uz obrazloženje da predstavlja pretnju za bezbednost.

Njegov advokat Srđan Lješković kaže da je Bošnjak napustio Crnu Goru, ali i da je u ime klijenta podneo žalbu na odluku MUP-a jer smatra da je neosnovana.

"Bošnjak je samo rođen u Trebinju, jer u Herceg Novom nije bilo porodilišta. Njegova porodica živi u Herceg Novom, on je tu odrastao sa ljudima koji su u ovoj državi možda bezbednosno ineteresantni, i to je jedini njegov greh", rekao je Lješković za crnogorske medije.

Bošnjaku je, smatra njegov advokat, ovim činom uskraćeno pravo na život i rad. Posle poslednjih kriminalnih dešavanja, koja su ugrozila bezbednost u Crnoj Gori, MUP Crne Gore je preduzeo rigorozne mere da bi se izborio sa organizovanim kriminalom.

Prema pisanju današnje štampe, u poslednje vreme bilo je više slučajeva provere boravka sumnjivih lica, a nekoliko ih je i proterano jer je procenjeno da bi mogli da predstavljaju opasnost za državu.

Najviše kontrola izvršeno je na primorju. Državljaninu BiH čiji su inicijali I.B. Centar za bezbednost Herceg Novi uručio je rešenje kojim mu se otkazuje boravak od tri meseca do godinu dana, a iz Crne Gore je proteran uz obrazloženje da za takvu odluku postoje razlozi unutrašnje bezbednosti.

Bezbednosne službe došle su do saznanja da je blizak takozvanom "kavačkom klanu", kao i da postoji opasnost da bi mogao da počini neko krivično delo na štetu pripadnika suprotstavljene grupe iz Kotora.

On je, navodno, pripremao bombaške napade. Mediji spekulišu da bi narednih dana mogle da budu proterane još četiri osobe iz Budve, Bara i Podgorice koje godinama žive u Crnoj Gori, nemaju državljanstvo, a bezbednosno su interesantna lica.

Kurir.rs/Trebinjelive.info

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja