SKANDAL U ŠKOLI U NIKŠIĆU: Roditelj tukao tuđe dete, a reakcija direktorke je POTPUNO FRAPANTNA
Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

šok

SKANDAL U ŠKOLI U NIKŠIĆU: Roditelj tukao tuđe dete, a reakcija direktorke je POTPUNO FRAPANTNA

Crna Gora -

Nikšićanin Novo Vemić tvrdi da je njegov sin, učenik osmog razreda škole "Mileva Lajović Lalatović" pretrpeo verbalno i fizičko nasilje od R.R., roditelja školskog druga njegovog deteta.

Incident se dogodio u ponedeljak, 23. aprila, na hodniku škole, a Vemić je slučaj prijavio policiji. Obratio se i školi i Ministarstvu prosvete.

"Od njih tražim odgovor samo na jedno pitanje - da li moje dete ubuduće može bezbedno da dolazi u školu. Neshvatljivo je da nešto slično može da se dogodi u bilo kojoj školi u Crnoj Gori. Takođe je neshvatljivo da nešto slično može da se desi pored svih zaposlenih", rekao je Vemić.

"Razredni me je prvo nazvao da mi kaže da je došao otac školskog druga mog sina zbog nekog problema koji je bio u subotu. Pitao sam da li je hitno i mogu li da dođem sutradan, pošto sam na poslu, a da mi porukom pošalje broj telefona tog roditelja da ga pozovem, jer mi sin nije rekao da se u subotu nešto desilo... Ako je moj sin zgrešio da se izvinim i tom čoveku i njegovom detetu", istakao je on.

foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Posle tog poziva, petnaestak minuta kasnije, razredni ga je, tvrdi, ponovo pozvao da mu kaže da je R.R. udario njegovog sina i da je on "slkonio ruke sa njega".

"Bio sam šokiran. Odmah sam otišao u školu gde me sačekao razredni i rekao mi da je moj sin kod pedagoga koji mu je dao da piše izjavu. Dete koje je udarano, pod stresom, treba da piše izjavu šta se desilo. Rekla je da je ovo slučaj za policiju", istakao je.

Vemić je rekao da su izjavu u policiji dali on, sin i razredni starešina. Rekao je da mu je "krivo što je razredni starešina promenio iskaz, rekavši da je video kako R.R drži njegovog sina za ruku".

"Nije rekao da je sklonio ruke sa njega i da ih je razdvojio. U utorak sam otišao kod direktorke i u pisanoj formi joj doneo šta se desilo na odmoru i da nisu ništa preduzeli. Ona mi je rekla da je za incident saznala tog jutra. Još mi je rekla da sam i ja, posle prijave dežurnim učenicima, mogao bilo koje dete da išamaram. Ostao sam bez teksta i pitao da li je škola bezbedna", tvrdi Vemić.

Direktorka škole Vera Božović rekla je da su uradili sve što je zakonom predviđeno u slučaju pojave nasilja u školi.

"Posle ovog nemilog događaja, koji nismo mogli da predvidimo, odeljenski starešina pozvao je roditelja učenika R.V. dok je pedagog slučaj prijavio policiji. Prvu reakciju imala je škola, a ne roditelj učenika R. V. što pokazuje da se ne može govoriti o neažurnosti i prikrivanju", istakla je Božović.

Kurir.rs/VIjesti.me

Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja