FILIP VUJANOVIĆ: Napad na Lakićevu je napad na slobodu medija!
Foto: EPA / Thorsten Wagner

osuda oružanog napada

FILIP VUJANOVIĆ: Napad na Lakićevu je napad na slobodu medija!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Duško Marković osudili su oružani napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić.

Kako je saopšteno iz kabineta Vujanovića, on napad na Lakićevu doživljava kao napad na slobodu medija koja je jedan od važnih temelja demokratskog društva.

"Predsednik očekuje efikasnu istragu kojom će se otkriti izvršioci i eventualni nalogodavci uz njihovo najstrožije kažnjavanje", saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

foto: Profimedia

Podsetimo, sinoć se oglasio i predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković koji je najoštrije osudio oružani napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić.

"Sloboda medija i neometan rad novinara temeljno je opredeljenje Vlade. Od nadležnih zahtevam brzu i efikasnu istragu kojom će biti otkriveni motivi napada, napadači i njihovi eventualni saučesnici i nalogodavci", poručio je Marković, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Vlade.

Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je sinoć ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, a na tom mestu se danas okupilo nekoliko stotina građana u znak protesta protiv ovog sramnog čina.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: EPA / Thorsten Wagner

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja