KRIVOKAPIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA: Krv građana i novinara Crne Gore već je suviše obojila Vaše vreme!
Foto: Profimedia, Fonet

OTVORENO PISMO PredsednikA SDP

KRIVOKAPIĆ BRUTALNO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA: Krv građana i novinara Crne Gore već je suviše obojila Vaše vreme!

Crna Gora -

Predsednik SDP Ranko Krivokapić uputio je danas izabranom predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, otvoreno pismo u kome ja mu poručuje da "očekuje od njega da jasno razdvoji odnos prema ubicama sa ulice od "mržnje prema slobodnim medijima".

Pismo upućeno Đukanoviću prenosimo u celosti:

"Sigurno Vam je poznato da je jedan od očeva utemeljivača Sjedinjenih Američkih država Tomas Džeferson, još u 18 veku, postavio slobodu medija po važnosti za demokratiju čak ispred postojanja i same Vlade.

Zbog toga, reći “nema razlike“ u nasilju koje realizuje “neki ulični nasilnik ili čovek koji misli da mu to pravo pripada po vlasništvu nad medijima“ može biti potpuna vrednosna izvitoperenost, bestidan pokušaj zastrašivanja svih koji imaju dužnost i hrabrost da slobodno pišu i govore ili ono što bih Vam ja možda i poverovao – prljava budalaština onih koji Vam pišu teze.

No kako god bilo, od Vas se očekuje da jasno razdvojite odnos prema ubicama sa ulice od Vaše mržnje prema slobodnim medijima. Prilika koju ne smete propusti da se ne bi našli i ovog puta na pogrešnoj strani civilizacijskih vrednosti.

Izjednačavati oružane napade plaćenih ubica na novinare, sa boljim ili gorim tekstovima o kriminalu koji konstatuje i EU, je bez presedana na javnoj sceni civilizovanog sveta. Kada bi to moglo biti tačno onda bi Vi sami gospodine Đukanoviću bili među najvećim “medijskim ubicama” na prelazu dva veka.

Količina meta koju ste Vašim “Izdajnicima” od srpstva 1990-tih do Crne Gore danas, fabrikama laži Pink-Informer kartela nacrtali, nije razlog da Vas izjednačavaju sa dnom svakog društva.

Naravno čak ni Vi se ne možete, zbog produkovanja toliko neistina a kamoli hrabri istraživački novinari, izjednačiti sa iznajmljenim ubicama iz sačekuša. Koliko god svi mi bili žrtve Vaših medijskih najamnika ipak Vas još niko nije optužio da ste isti kao ubica sa kapuljačom.

Pozivam Vas, iz temeljnog Ustavnog razloga, da se što pre izvinite građanima zbog ovakve izjave ili prihvatite da ste dali dozvolu za ubijanje onima koje su mediji otkrili u pljačkanju ovog naroda. Bežite što pre od toga jer je krv građana i novinara Crne Gore već suviše obojila Vaše vreme", naovdi se u otvorenom pismu predsjednika SDP-a.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Profimedia, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track