GODINU I PO POSLE ZLOČINA: Mašanović, Vujačić i Milošević konačno optuženi za sačekušu i ubistvo Radomira Đuričkovića (VIDEO)
Foto: Vijesti.me

RASPISANA POTERNICA

GODINU I PO POSLE ZLOČINA: Mašanović, Vujačić i Milošević konačno optuženi za sačekušu i ubistvo Radomira Đuričkovića (VIDEO)

Crna Gora -

Godinu i po posle zločina, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Podgoričanin Mario M.Milošević (37) i Cetinjani Igor B. Mašanović (22) i Vukan V. Vujačić (23) terete da su 10. oktobra 2016. godine ubili Radomira Đuričkovića

Optuženi su u bekstvu i za njima su raspisane poternice, a optužnica će danas biti razmatrana u podgoričkom Višem sudu.

U optužnici se navodi da je Mašanović pucao u Đuričkovića i ubio ga, a da je da je Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

Okrivljeni Mašanović je 10. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.10, s umišljajem ubio Đuričkovića na Cetinju, u Ulici IV proleterske bb, u blizini ugostiteljskog objekta "Konoba", a doveo je u opasnost i život Milorada Radulovića. Istom prilikom neovlašćeno je držao automatsku pušku "crvena zastava" model 70-AB2, navodi se u optužnici i dodaje da su Vujačić i Milošević s umišljajem saučestvovali u ubistvu.

foto: Vijesti.me

Ubijeni Radomir Đuričković

"Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 evra Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje krivičnog dela. Vujačić je nakon toga 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio 'reno megan' (PG BG 344) po ceni od 2.100 evra", piše u optužnici.

Dan kasnije, Mašanović i Vujačić pratili su Đuričkovića da bi našli pogodno mesto za ubistvo.

"Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo 'tiguan' (CT AN 19), a oštećeni Radulović sedne na mesto suvozača. Vozilo je bilo parkirano u blizni ugostiteljskog objekta 'Konoba'. Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je 'renoom meganom' ušao u suprotnu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo, a zatim je Mašanović s mesta suvozača iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu", piše u optužnici.

foto: Facebook

On je dao novac za kupovinu automobila: Mario Milošević

Đuričkovića su pogodila dva metka - jedan pravo u glavu. Od zadobijenih povreda preminuo je sat posle ponoći.

Mašanović i Vujačić su zatim, dodaje se u optužnici koju potpisuje tužilac Željko Tomković, pobegli u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin-Ljubotinj, gde su zapalili "reno megan", u koji su prethodno ostavili oružje kojim je ubijen Đuričković.

foto: Printscreen Vijesti.me

Tužilac Tomković je optužnicom predložio i saslušanja svedoka, između kojih su i Vujačićev otac Vujadin, koji je tvrdio da mu je sin u noći ubistva bio na radnom mestu u trafostanici Humci na Cetinju, kao i Boris Mašanović, otac optuženog Igora, koji je ispričao da je sa žrtvom bio u prijateljskim odnosima i da mu je njegova supruga bila kao ćerka jer su radili zajedno pet godina. Mašanović je kazao i da je sina posljednji put video 17. oktobra i da ga je ovaj tri dana kasnije sin pozvao s nepoznatog broja.

"Tom prilikom mu je rekao: Tata, moram nešto da ti kažem, imamo veze sa kupovinom onog 'megana', Vukan je.. i tu je zastao i nastavio: Da znaš da nemamo nikakve veze sa Rašovim ubistvom, jer smo u vreme ubistva bili u Podgorici i za to imamo dokaze", piše u optužnici.

Veštačenjem novčanica koje je Dragan Janković dobio na ime prodaje vozila "reno megan" pronađeni su biološki tragovi optuženih. Snimljeni su i razgovori između brata ubijenog Đuričkovića Miloša i Ranka Radulovića.

"Utvrđuje se da je u tim razgovorima Đuričković Miloš između ostalog naveo da mu je dolazio Kupanac, što je nadimak Marku Vujačiću, koji je stric okrivljenog Vujačića, i da mu je tom prilikom rekao da je njegov bratanić umešan u Đuričkovićevo ubistvo, da su u to ubistvo umešani Mašanović i Vujačić, te da je Mario Milošević posle ubistva poslao poruku nekoj devojci da je u Beogradu i da je zaradio novac", piše u obrazloženju optužnice, napisane na 36 strana.

Podsećamo, Radomir Đuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. ubijen u Beogradu, a i brat od strica pokojnog Gorana Đuričkovića, koji je krajem oktobra 2015. likvidiran u Budvi. Ova ubistva dovode se u vezu s nestankom velike količine droge.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja