OPŠTINA BUDVA ZAPRETILA: Nova blokada bivše vile Marovića
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

VEĆ DONETO REŠENJE

OPŠTINA BUDVA ZAPRETILA: Nova blokada bivše vile Marovića

Crna Gora -

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva blokiraće vilu u naselju Babin do, vlasništvo Radojice Krstovića, ukoliko tivatski biznismen u roku od 10 dana ne plati oko 5.000 evra poreskog duga

Opština je, prema nezvaničnim informacijama, donela rešenje o pokretanju postupka i ostavila Krstoviću zakonski rok da plati dug...

Proces je započet u vreme kad taj biznismen pokušava pred sudom da dokaže da je vilu legalnim novcem kupio od Budvanke Đorđine Marović, supruge bivšeg jugoslovenskog predsednika Svetozara Marovića.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Iz tužilaštva su ranije konstatovali da postoje sumnje da je reč samo o fiktivnoj prodaji, a Opština Budva se pozvala na Zakon o loklanoj administraciji i iskoristila pravo založnog prava na nekretninu.

Krstović je oktobra 2015. kupio vilu od Đorđine Marović, u jeku istrage protiv njenog supruga Svetozara i sina Miloša zbog milionskih malverzacija u Budvi. Vilu je Viši sud već blokirao na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva, a zbog sumnje da je izgrađena od nelegalno stečenog novca. Tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, traži plenidbu vile, kao i ostale imovine Marovića i nekih njihovih bliskih rođaka.

Marovićeva je vilu u Budvi kupila još 2012. godine od fudbalske legende Miljana Miljanića za 300.000 evra. Srušila ju je i sagrdila luksuznu stambenu zgradu - podrum ima 118 kvadrata, u suterenu se nalazi nestambeni prostror od 149 kvadrata, u prizemlju je stambeni prostor od 219 kvadrata, na prvom spratu je stan od 146 kvadrata, dok je na drugom spratu stan od 75 kvadrata. Kuća ima dvorište od 500 kvadrata i voćnjak od 41 kvadrata.

Taman kada su radovi okončani, u leto 2015. godine Specijalno tužilaštvo započinje brojne istrage zbog sumnje da je kriminalna grupa predvođena Marovićem oštetila Opštinu za više desetina miliona evra. Đorđina je vilu prodala u oktobru te godine, sedam dana pre nego što je Specijalno državno tužilaštvo naložilo hapšenje njenog sina Miloša.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Isat Boljević je posvedočio da je dao Krstoviću novac za kupovinu vile

U ugovoru se navodi da je Marovićeva na ruke dobila 300.000 evra, dok je preostalih 1.200.000 evra trebalo da joj bude uplaćeno do 6. novembra 2015. na bankovni raču ili u kešu. Krstović je u žalbi napisao da je tako i bilo i objasnio kad je i koliko uplatio na račun u banci, kao da je 1.200.000 dao Marovićevoj na ruke i da je ona potpisala priznanicu.

I svedok Isat Boljević je pred sudijom posvedočio da je od svoga druga, beogradskog biznismena Stanka Subotića Caneta, pozajmio milion i po evra kako bi ih dao Krstoviću za kupovinu vile.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track