Najnovije vesti

JEZIVI POHOD TORNADA U HERCEG NOVOM: U auto-perionicu je ugrađeno 7 tona gvožđa, nestala je za 15 SEKUNDI (VIDEO)
Foto: Facebook/Rajko Vikalo

opasno

JEZIVI POHOD TORNADA U HERCEG NOVOM: U auto-perionicu je ugrađeno 7 tona gvožđa, nestala je za 15 SEKUNDI (VIDEO)

Crna Gora

Preko puta benzinske pumpe, kod bivše poslovne zgrade Prvoborca, u Meljinama, nema više auto-perionice sa pet boksova. Nju je 2007. godine napravio Davor Gnjidić, vlasnik firme "Saturnus" i u prvi takav objekat u Crnoj Gori uložio skoro 250 hiljada evra.

"Vetar je sravnio sve sa zemljom, oduvao kao kutiju čeličnu konstrukciju. Gledao sam šta radi pijavica. Da ne poverujete. Za 15 sekundi je sve nestalo, kao kutija šibica, a sigurno je bilo 7 tona gvožđa. Perionica je bila duga 30 metara, sa pet boksova za pranje automobila. Oduvalo je 150 metara grede od 10 m, čitavu konstrukciju u delovima koji su bili čvrsto spojeni i ankerisani", priča nam Davor Gnjidić, prenosi Radio Jadran.

 

On je došao odmah posle najjačeg naleta pijavice koja je za sobom ostavila pustoš. Nije mogao prići blizu, jer je i dalje padalo drveće, limovi… Gledao je užasne prizore iz Meljina, u blizini njegove, sada već bivše, autoperionice. Tako je pijavica jedan parkirani auto, ispred bivše zgrade Prvoborca, "dokačila“ i bacila ga 150 m dalje, ispred pumpe, pa okrenula na krov.

"Koja je to sila i snaga bila, neviđeno. Odnelo je ljudima krovove kuća, vrata, prozore, auta, imovinu… Izašli smo iz zimskih kiša, dočekali jedva da sezona krene i počne veći posao i zarada, a onda nas strefi ovo", navodi, još u šoku, Davor.

 

Auto-perionica mu nije bila osigurana, nema osiguranja za elementarne nepogode, pa mu, kako kaže, štetu ne bi nijedna osiguravajuća kuća priznala. Proteklih godina je imao manje štete zbog krađe, ali to nije ništa spram ovog čuda.

 

"Nisam jedini koji je pogođen, valjda će nadležni priznati štetu i nešto nadoknaditi. Jer, samo su me mašine koštale 150 hiljada evra. Sada su uništene. Konstrukcija s krovom još 20 hiljada evra, plus građevinski deo i papirologija, sve oko 250 hiljada evra. Ne pričam napamet, sve je u fakturama vidljivo, samo više perionice nema. Prijavio sam sve komunalnoj policiji za Komisiju za procenu štete, pa šta bude", navodi Gnjidić.

 

Ovo je samo jedna od brojnih priča onih koji su jutros u Meljinama, Kamenarima, na Podima "spasili živu glavu“ , ali ne i domove i poslovne objekte, koje je oštetio orkanski vetar.

 

Kurir.rs/Radio Jadran

Foto: Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...