U DEMOKRATSKOM FRONTU OGORČENI: Dok je Milan Knežević bio u zatvoru ostatak opozicije se pokazao licemeran
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

saopštenje

U DEMOKRATSKOM FRONTU OGORČENI: Dok je Milan Knežević bio u zatvoru ostatak opozicije se pokazao licemeran

Crna Gora -

Danas je posle tri meseca, tačnije 88 dana, nepravedno provedenih u zatvoru, Milan Knežević, predsednik DNP-a i član predsedništva DF-a na slobodi, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF).

"On je osuđen na kaznu zatvora iz čisto političkih razloga, zbog navodnog krivičnog dela "napad na službeno lice", a tokom nezakonitog i neustavnog razbijanja višenedeljnih mirnih protesta DF-a, koji su organizovani sa samo jednim zahtevom, da se izbore uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su kazali da aktuelna vlast, mediji bliski njoj, ali i mediji bliski američkoj ambasadi, neke NVO i djelovi opozicije, od tada, pa i sada, kada je već Milan Knežević izdržao nepravednu i od strane režima politički motivisanu zatvorsku kaznu, uporno pokušavaju da sakriju notornu činjenicu da je on bio politički zatvorenik.

"Izricanje prvostepene presude, novembra 2017. godine, njena pravosnažnost i upućivanje poziva za zatvor su, sada je potpuno očigledno, deo opsežnih i brižljivo pripremanih aktivnosti Mila Đukanovića da po svaku cenu osvoji predsednički mandat i time učvrsti vičnu vlast, ali i da DPS i njegovi sateliti osvoje vlast u svih 11 opština. Za sve ovo vreme progona Milana Kneževića , lidera i funkcionera DF-a i DF-a u celini primetno je odsustvo minimuma solidarnosti opozicije, a šta više jedan njen do, oličen u koaliciji Demokrata i URA, aktivno učestvuje u kampanji protiv DF-a", navodi se u saopštenju DF.

Iz DF su kazali da dok je ostatak opozicije predavao liste za lokalne izbore u Podgorici u sred predsedničke kampanje, Milan Knežević je otišao dobrovoljno na izdržavanje zatvorske kazne, javno saopštivši da to čini kako bi time podržao neometano vođenje kampanje Mladena Bojanića, formalno kandidata čitave opozicije.

"Nasuprot ličnoj žrtvi Milana Kneževića da nevin izdržava zatvorsku kaznu, deo opozicije je neiskreno pristupio kampanji, zbog čega imamo da je Đukanović pobedio u prvom krugu na predsjedničkim, a DPS osvojio 11 opština, uključujući i Podgoricu, na lokalnim izborima. Danas je nakon izlaska Milana Kneževića iz zatvora održana sednica predsjedništva DF-a na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori. Predsednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević javnosti će se obratiti tokom zasedanja Skupštine koje počinje 18 juna 2018, a na kojem će učestvovati poslanici DF-a u punom kapacitetu", zaključuje se u saopštenju DF.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja