POTPUKOVNIK NEZADOVOLJAN PREMEŠTAJEM POKUŠAO DA UBIJE DIREKTORKU? Detalji pucnjave u crnogorskom Ministarstvu odbrane
Foto: Vijesti

UHAPŠEN

POTPUKOVNIK NEZADOVOLJAN PREMEŠTAJEM POKUŠAO DA UBIJE DIREKTORKU? Detalji pucnjave u crnogorskom Ministarstvu odbrane

Crna Gora -

Potpukovnik Vojske Crne Gore Emin Husović uhapšen je juče pošto je pucao u zgradi Ministarstva odbrane (MO), a Više državno tužilaštvo sumnjiči ga za pokušaj ubistva.

Iz Ministarstva odbrane crne Gore su objavili da je upotrebio vatreno oružje juče ujutro oko 11 sati, da nije bilo povređenih i da nije pričinjena materijalna šteta.

"Sve okolnosti ovoga događaja utvrdiće nadležni državni organi", poručili su iz tog resora Vlade.

Iz tužilaštva je zvanično saopšteno da ih je policija obavestila da je u MO došlo do pucnjave “od strane E. H. na štetu A. LJ.”

Prema nezvaničnim informacijama, Husović je nezadovoljan premeštajem, jer je trebalo da ga iz ministarstva vrate u službu u Vojsci Crne Gore, krenuo s pištoljem ka nadređenoj, direktorki Direktorata za materijalne resurse u MO Almi Ljuljanaj. Njega su u nameri da uđe u kancelariju Ljuljanajeve sprečila dva oficira, i tom prilikom Husović je opalio iz službenog oružja. Metak je završio u podu, nezvanične su informacije.

Iz MO je više izvora saopštilo da je Husović za potrebe službe trebalo da bude premešten na radno mesto “koje je jednako plaćeno i rangirano” te da je do promene moralo da dođe zbog sumnji u zloupotrebu položaja.

Iz MO i policije nisu odgovorili da li je tačno da je bio u alkoholisanom stanju.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track