STRAVIČAN OBRT U ISTRAZI UBISTVA BEBE: Majka i očuh se toliko iživljavali nad sinčićem (1) da mu je stalo srce!
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

monstrumi

STRAVIČAN OBRT U ISTRAZI UBISTVA BEBE: Majka i očuh se toliko iživljavali nad sinčićem (1) da mu je stalo srce!

Crna Gora -

PODGORICA - Tokom veštačenja u suđenju za ubistvo petnaestomesečnog dečaka Pavla utvrđeno je da je u zlostavljanju učestvovala i majka Jelena Jovović.

Iz tužilaštva je saopšteno da su Nermin Šišić i Jelena Jovović zajednički ubili dete koje su prethodno zlostavljali od novembra 2017. do 4. februara 2018. godine.

To su činili tako što su dete u više navrata stezali dete za vrat i udarali ga u glavu i lice. A 4. februara u kući su detetu zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u glavu, nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

Jednoipogodišnji dečak je u bolnicu dovedeno sa teškim povredama glave, izbijenim zubićima, a lekari su ispitivali i da li dete ima unutrašnje povrede.

Primljeno je bez srčanog ritma, ali su ga doktori reanimirali. Međutim, slabo srce bebe nije izdržalo monstruzno iživljavanje. Dete je od povreda preminulo 5. februara 2018. godine.

Kako stoji u optužnici, monstrumi su, dok su tukli dete, upalili usisivač da bi prikrili dečakov plač od komšija. Kobnog dana, nakon brutalnog iživljavanja nad dečakom, izveli su ga iz kuće, a kada su ih komšije primetile, rekli su da su krenuli u bolnicu jer je detetu pozlilo. U pomoć im je priskočio komšija, koji ih je prevezao do bolnice ne sluteći ništa.

U optužnici stoji i da su monstrumi nasmrt pretukli dečaka jer im je smetao njegov plač. Šišić je optužen za teško ubistvo, a Jovovićeva za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Viši državni tužilac Zoran Vučinić rekao je prilikom provere optužnice pred većem Višeg suda da dokazi prikupljeni u fazi istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su okrivljeni počinili delo koje im se stavlja na teret.

Ni Šišić ni Jovovićeva nisu imali ništa da dodaju povodom optužnice. Viši sud je pre nekoliko dana potvrdio optužnicu protiv okrivljenih.

Kurir.rs/Dan

Foto Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track