SVI PALI OSIM NJEGA: Jedan od vođa crnogorskog klana u poslednjem trenutku izbegao hapšenje na Kosovu
Foto: Printcreen/Crnogorska policija

NESTAO PRED HAPŠENJE

SVI PALI OSIM NJEGA: Jedan od vođa crnogorskog klana u poslednjem trenutku izbegao hapšenje na Kosovu

Crna Gora -

Jedan od vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer iz Kotora u poslednjem trenutku je izbegao hapšenje tokom poslednje akcije policije na Kosovu i Metohiji, a prema operativnim podacima bezbednosnih službi, on je napustio Prištinu dan pred hapšenje Podgoričanina Marija Miloševića.

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih, a iako se policija nadala da će i on biti uhapšen, u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je neposredno pred hapšenje uspeo da napusti mesto na kome je povremeno koristio.

Policija je imala podatke da Zvicer koristi lažna dokumenta na ime Josipa Babića iz Bosne i Hercegovine, čoveka koji je rođen u Nirnbergu i nikada nije vadio dokumenta u BiH.

Hapšenje Maria Miloševića
Hapšenje Maria Miloševićafoto: Uprava policije

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš.

Kako se navodi, na Jutjubu je nedavno objavljen i snimak "kavački klan", u kome se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi da zbog bliskosti sa čelnim ljudima policije i ostalih obaveštajnih agencija Crne Gore,

Zvicer vrši razna krivična dela, počevši od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i finansiranja desetina ubistava u Crnoj Gori i regionu.

Crnogorska policija već godinu dana traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Printcreen/Crnogorska policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja