IVAN VUKOVIĆ NOVI GRADONAČELNIK PODGORICE: Naš grad bi mogao da bude najlepše mesto za život u regionu
Foto: PG Biro

POLOŽIO ZAKLETVU

IVAN VUKOVIĆ NOVI GRADONAČELNIK PODGORICE: Naš grad bi mogao da bude najlepše mesto za život u regionu

Crna Gora -

Ivan Vuković je novi gradonačelnik Podgorice.

Vuković, za koga je na tajnom glasanju glasalo 35 odbornika podgoričkog parlamenta, kazao je da će učiniti sve da opravda poverenje građana.

Glasanju nijsu prisustvovali odbornici Demokrata i Ure.

"Nakon perioda intenzivne urbanizacije tokom kojeg je Podgorica dobila konture modernog grada, naša ideja vodilja u narednim godinama biće njena evropeizacija. Uz dalju izgradnju saobraćajne i komunalne infrastrukture, te unapređenje poslovnog ambijenta u Podgorici s ciljem rešavanja problema nedovoljne zaposlenosti naših sugrađana, osnovni cilj buduće gradske uprave biće kreiranje novih sadržaja kojima ćemo upotpuniti kulturni, sportski i ukupan društveni život našeg grada“, rekao je Vuković danas u Skupštini Glavnog grada nakon polaganja zakletve.

foto: Profimedia

Vuković je istakao da, kao neko ko je duže vreme boravio u inostranstvu, nema nikakvu dilemu da bi, u dogledno vreme, Podgorica mogla postati jedno od najlepših mesta za život u regionu i šire, a zahvaljujući jedinstvenom geografskom položaju, uz mudro korišćenje izdašnih prirodnih potencijala ovoga kraja, ističe on, kvalitet života uskoro bi mogao da postane uistinu evropski.

Vuković je izabran za gradonačelnika nakon što je Skupština konstatovala ostavku Slavoljuba Stijepovića na tu funkciju, u skladu sa važećom legislativom u ovoj oblasti. Za Vukovića je glasalo 35 odbornika, jedan listić je bio nevažeći, od ukupno 36.

Ivan Vuković je rođen 1984. godine u Podgorici, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Osnovne i specijalističke studije završio je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore (studijski program: Međunarodni odnosi i diplomatija).

Nakon završenih specijalističkih studija, radio je kao pripravnik u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore. Poslediplomske studije završio je 2008. godine na Univerzitetu Lajden u Holandiji.

Po povratku u Crnu Goru, zapošljava se kao saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka. Autor je većeg broja naučnih članaka u međunarodnim časopisima.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: PG Biro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track