EVO KO JE CRNOGORSKI OFICIR KOJI JE SLAVIO OLUJU: Bezbednjak, pukovnik Ivan Mašulović, proslavio se u akciji Orlov Let!
Foto: YouTube prtscr / HRT/ Ministarstvo Odbrane Crne Gore

na proslavi pogroma srba

EVO KO JE CRNOGORSKI OFICIR KOJI JE SLAVIO OLUJU: Bezbednjak, pukovnik Ivan Mašulović, proslavio se u akciji Orlov Let!

Crna Gora -

Crnogorski oficir koji je prisustvovao proslavi “Oluje” u Kninu je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, saznaje Borba.

Mašulović se nalazi na funkciji vojno diplomatskog predstavnika - izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Na tu funkciju je imenovan odlukom Saveta za odbranu i bezbednost Crne Gore 3. oktobra prošle godine, a važi za kadar Milana Roćena.

Mašulović je, kako prenosi Borba, jedan od najodanijih kadrova DPS-a, a većinu svoje karijere je proveo u poliicji i u ANB-u. Bio je načelnik Odeljenja bezbednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbednosti Herceg-Novi.

foto: YouTube prtscr / Ministarstvo odbrane Crne Gore

Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije. U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbednosnu i tehničku podršku MIP-a.

U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu. Međutim, sa te funkcije je ubrzo smenjen, pa je ubrzo prešao u Ministarstvo odbrane.

foto: YouTube prtscr / Ministarstvo odbrane Crne Gore

U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra, Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savetnika ministra odbrane za bezbednosnu i odbrambenu politiku. Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odeljenja za obavještajno-izviđačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea - izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

Podsetimo, velika prašina u javnosti podigla se nakon objavljivanja snimka iz Knina na proslavi operacije Oluja, gde se u prvim redovima video i oficir Vojske Crne Gore.

Kurir.rs / Borba.me

Foto: Prtscr / Hrt, Ministarstvo odbrane Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja