VLADA CRNE GORE: Marković nije obećao da će voditi računa o interesima Srbije!
Foto: Marina Lopičić

ko u klin, ko u ploču

VLADA CRNE GORE: Marković nije obećao da će voditi računa o interesima Srbije!

Crna Gora -

Iz Vlade Crne Gore su demantovali navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu je crnogorski premijer Duško Marković tokom boravka u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume.

Kako je kratko saopšteno iz Vlade Crne Gore premijer Duško Marković nije prošle godine ništa obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već je samo govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

U tom smislu Marković je, kako se navodi, rekao da će Crna Gora i njegova vlada posebno, biti snažno posvećene očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, ali i "pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice".

Marković je tada Vučiću preneo, podsetila je TVCG, i da sa njim i sa srpskom vladom žele da iskreno razgovaraju o tim pitanjima, dodajući da za takav dijalog nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke.

"Želim da vas uverim da je srpski jezik i ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice", preneo je tada Marković srpskom predsedniku i poručio da ukoliko postoje problemi, a on veruje da postoje, ima prostora da se o njima razgovara.

"Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog interesa", kazao je Marković.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Specht Harpman

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track