Najnovije vesti

TONE EUROKREMA I ČOKOLADE ZA CRNOGORSKE VOJNIKE: Ministarstvu odbrane najviše para za hranu odlazi na SLATKIŠE
Foto: Vijesti.me Siniša Luković, Profimedia

TENDER ZA HRANU I PIĆE

TONE EUROKREMA I ČOKOLADE ZA CRNOGORSKE VOJNIKE: Ministarstvu odbrane najviše para za hranu odlazi na SLATKIŠE

Crna Gora

Ministarstvo odbrane Crne Gore potrošiće četiri miliona evra za četiri godine na hranu i piće za pripadnike Vojske Crne Gore i njene zaposlene. Hrana i piće namenjeni su za kasarne u Podgorici, Nikšiću, Kolašinu, Pljevljima i Baru i aerodromu Golubovci.

"I eventualna druga mesta na teritoriji Crne Gore gde borave jedinice VCG, što će se definisati dispozicijom za isporuku artikala hrane”, precizira se tenderskom dokumentacijom.

Okvirni sporazum se zaključuje na period od četiri godine, a dok se ugovor o javnoj nabavci na osnovu okvirnog sporazuma zaključuje na period do godinu dana. Za to će jednogodišnjim ugovorom biti namenjeno 900 hiljada evra od četiri miliona, a od te sume će od svih kategorija hrane i pića najviše biti potrošeno na slatkiše - 90.000 evra.

Kako se navodi biće nabavljeno 1,1 tona čokolade, dve tone eurokrema, 3.000 kilograma kolača, 7.000 kilograma čajnih kolutića i drugih čajnih peciva. Na meko i jogurt biće potrošeno 75.000 evra, a tenderskom dokumentacijom je predviđena nabavka i čokoladnog mleka i voćnih jogurta.

U tenderskoj dokumentaciji predviđeno je da Ministarstvo odbrane potroši 60.000 evra na vodu, sokove i alkoholna pića. Za sveže voće i povrće Ministarstvo će izdvojiti 60.000 evra, a 10.000 evra za sveža jaja.

Za sveže juneće i svinjsko meso predviđeno je 68.000 evra, na piletinu i ćuretinu 19.000 evra, a hiljadu evra manje na svežu i smrznutu ribu.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković i Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...