GORI KOD PODGORICE: Vatrogasci se bore sa buktinjom, vetar sve jači (FOTO)
Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorice

VELIKI POŽAR

GORI KOD PODGORICE: Vatrogasci se bore sa buktinjom, vetar sve jači (FOTO)

Crna Gora -

Na području Podgorice aktivan je veliki požar u mestu Potoci na Bioču, koji se tokom noći proširio na susedno selo Blizna, izjavio je komandir Službe zaštite i spasavanja, Andrija Čađenović.

On je rekao da je front požara dug dva do tri kilometra, i da vatru nosi jak severni vetar.

"Trenutno su raspoređene tri ekipe koje gase požar i koje pokušavaju da odbrane domaćinstva i imanja na tom potezu. S obzirom na to da se vetar pojačava, danas će tamo biti dosta posla", kazao je Čađenović.

Prema njegovim rečima, zasad nema poziva da su aktivni požari u ostalim delovima grada.

foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorice

"Tokom čitave noći smo intervenisali na lokalitetu Potoci. U jednom momentu su bile ugrožene kuće, kao i vatrogasci i oprema, ali je požar stavljen pod kontrolu", naveo je Čađenović.

On je kazao da im pomažu kolege sa Cetinja, iz Budve, Kotora i Mojkovca, a sutra će, kako je naveo, doći ekipe iz Tivta i Bara.

Na ispomoći će biti i pripadnici Vojske Crne Gore.

Na teritoriji Podgorice od sinoć od 19 sati do jedan sat iza ponoći vatrogasci su imali 14 intervencija, od kojih su neke bile lakše.

foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorice

Predrag Anđušić iz Službe zaštite i spasavanja kazao je da su manje zahtevne požare gasili s jednim do dva vozila, dok je od zahtevnijih intervencija bila u Mahali, gde je bilo angažovanje tri vozila i devet vatrogasaca.

"Stijena Piperska je takode bio kompleksan požar, ali su građani pripomogli i gasili, i odbranili tri kuće. Najkompleksniji požar je bio u selu naspram kafane Potoci. Dosta nepristupačan teren, dosta loš put i desilo je da je jak vetar nosio vatru i napravio prsten oko vatrogasaca. Ali smo se pridružili sa još tri vozila i odbranili kuće Vukovića i požar se usmerio prema nepristupačnom terenu", kazao je Andušić.

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada ranije je za RTCG saopšteno da je veliki požar koji je juče izbio kod "Radoja Dakića" ugašen.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Služba zaštite i spasavanja Podgorice

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track