Najnovije vesti

SRPSKI BIZNISMEN SVEDOČIO NA SUĐENJU MAROVIĆU: Cane priznao da je Boljeviću pozajmio milion i po evra
Foto: Vijesti/Luka Zeković

svedok

SRPSKI BIZNISMEN SVEDOČIO NA SUĐENJU MAROVIĆU: Cane priznao da je Boljeviću pozajmio milion i po evra

Crna Gora

Biznismen Stanko Subotić potvrdio je danas, u Višem sudu u Podgorici, da je prijatelju Isatu Boljeviću 2015. pozajmio 1,5 milliona evra.

Subotić je to, kako prenosi portal RTCG izjavio u postupku koji se u tom sudu vodi povodom oduzimanja imovine bivšem funkcioneru vladajuće DPS Svetozaru Maroviću, Baranin Isat Boljević ranije je podgoričkom Višem sudu rekao da je je od biznismena Stanka Subotića pozajmio 1.5 miliona evra, koje je dao prijatelju Radojici Krstoviću za kupovinu luksuzne vile u naselju Babin do u Budvi.

Specijalno tužilaštvo traži trajno oduzimanje vile koju je od supruge Svetozara Marović, Đurđine, kupio Radojica Krstović. Subotić kaže i da je Boljeviću novac predao u svom hotelu na Svetom Stafanu, nekoliko dana nakon što mu je on zatražio.

"Novac mu je bio potreban zbog biznisa", naveo je Subotić. Subotić je saopštio da Boljevića poznaje od sredine devedesetih, kada je Baranin radio nameštaj i opremao njegove objekte.

Objasnio je i da novac, koji je dao Boljeviću potiče od rente u Beogradu. Subotić navodi i da je pre pola godine dokumentaciju o tome dostavio tužilaštvu.

Na današnjem ročištu pored Subotića, saslušan je i svedok Zoran Mugoša, bivši telohranitelj Sveta Marovića.

On je kazao da je svom šefu pozajmio pola miliona evra, koje mu je Marović vratio godinu kasnije. Mugoša je naveo da je taj novac dobio od prodaje očeve zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...