KURC POSETIO BUDVU: EU će biti kompletna tek kad države Zapadnog Balkana budu članice (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

sastao se sa premijerom markovićem

KURC POSETIO BUDVU: EU će biti kompletna tek kad države Zapadnog Balkana budu članice (VIDEO)

Crna Gora -

"Evropska unija biće kompletna tek kada države Zapadnog Balkana budu članice Unije", poručio je savezni kancelar Austrije, Sebastijan Kurc, u Budvi.

Kurc je u Budvi, na konferenciji o ekonomiji “Montenegro 2018”, koju organizuje Privredna komora (PKCG), poručio da integracija funkcioniše jedino uz saradnju u politici i ekonomiji.

On je naveo da EU ima jasnu vizuju mira i blagostanja na našem kontinentu.

"Stabilnost i sigurnost dugoročno za region i EU mogu biti obezbeđeni samo ako ovaj region bude deo EU", poručio Kurc i dodao da to nisu snovi, "nego da smo na dobrom putu".

Ističe da je migrantska kriza pokazala da je region odlučujući za čitavu EU.

“Interes EU je da ovaj region postane deo EU”, poručio je Kurc i dodao da se ušlo u novu dinamiku u proširenju.

EU pespektiva Zapadnog Balkana izgleda bolje nego ikad, kaže Kurc i dodaje da Crna Gora i Srbija ostvaruju dobar napredak.

Kurc kaže i da su države regiona na dobrom putu ka EU i da obe strane moraju da daju doprinos, naveo je on i dodao da su na Zapadnom Balkanu odlučujuće reforme koje sprovode države.

O glavnoj temi skupa “Balkan i Evropska unija petogodišnji ciklus Berlinskog procesa”, koja treba da pruži odgovore važne za ekonomsku budućnost regiona, govoriće premijer Duško Marković, Edi Rama, Ramuš Haradinaj, Vjekoslav Bevanda, Kočo Anđušev i Rasim Ljajić.

Kurir.rs/CDM Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track