AMERIKANAC UHAPŠEN JER ZAPALIO 2 AUTOMOBILA U NIKŠIĆU: Bio u svađi sa porodicom Božović, pa im uništio kola
Foto: Vijesti.me/ Svetlana Mandić

hteo da pobegne

AMERIKANAC UHAPŠEN JER ZAPALIO 2 AUTOMOBILA U NIKŠIĆU: Bio u svađi sa porodicom Božović, pa im uništio kola

Crna Gora -

Državljanin Sjedinjenih Američkih Država, Dž.M. (48), uhapšen je jer se sumnja da je zapalio dva vozila u Nikšiću. Osumnjičeni je priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Nikšićka policija je sinoć uhapsila Dž.M. zbog sumnje da je 28. oktobra oko 4.50 časova u naselju Miločani podmetnuo požar na dva putnička motorna vozila, u vlasništvu Mlađena Božovića (59) iz Nikšića i njegove ćerke Jasmine Božović, koja su bila parkirana u garaži u neposrednoj blizini njhove porodične kuće. Sumnja se da je Dž.M. benzinom polio dva vozila i otvorenim plamenom izazvao požar”, naglasili su u Upravi policije.

Tokom obavljanja uviđaja istražitelji su utvrdili da je požar na vozilima marki "reno megan" i "ford fjužn" podmetnut, a automobili su potpuno uništeni.

foto: Vijesti.me/ Svetlana Mandić

Policija sumnja da je Dž.M. ovo krivično delo počinio zbog nesuglasica sa porodicom Božović, a sve je detaljno planirao i pripremao.

Toj tvrdnji ide u prilog činjenica da je osumnjičeni pokušao da obezbedi alibi, tako što je 26. oktobra napustio teritoriju Crne Gore na jednom graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom, da bi 29. oktobra pokušao da preko istog graničnog prelaza uđe u Crnu Goru. Međutim, tada da je uhapsila granična policija i on je sproveden u prostorije Centra bezbednosti Nikšić.

On je posle odveden u Opštu bolnicu Nikšić gde su mu otkrivene opekotine na rukama i glavi, a koje po vremenu nastanka odgovaraju vremenu izvršenja krivičnog dela”, zaključuje se u saopštenju policije.

Kurir.rs/CDM Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track