DEMOKRATSKI FRONT: Mandiću i Kneževiću ponovo oduzeti pasoši!
Foto: Profimedia

odluka višeg suda u podgorici

DEMOKRATSKI FRONT: Mandiću i Kneževiću ponovo oduzeti pasoši!

Crna Gora -

Demokratski front saopštio je da je Viši sud u Podgorici doneo rešenje kojim se opet oduzimaju pasoši funkcionerima te partije Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Kako se navodi u saopštenju, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoš jer se u suprotnom protiv njih može odrediti mera pritvora.

"Više je nego očigledno, da je politička aktivnost u inostranstvu, koja je bila javna i neskrivena, bila razlog donošenja ovog rešenja, u kom je kao jedini problem predstavljeno to što dvojica srpskih političara iz Crne Gore koriste svoje pasoše da bi putovali", ističe se u saopšenju i dodaje:

"U obrazloženju rešenja se navodi da je Specijalno državno tužilaštvo 29.10. 2018. godine, Višem sudu dostavilo predlog za izricanje mere nadzora - privremeno oduzimanje putne isprave. Nadalje se navodi da se iz evidencije Uprave policije, Sektor granične policije, utvrđuje da su Andrija Mandić i Milan Knežević u periodu od avgusta 2018. godine pa nadalje više puta prelazili državnu granicu, odnosno odlazili u inostranstvo, koristeći označene putne isprave kao i lične karte".

foto: Profimedia

Dodaju da će se Mandić i Knežević, obratiti narednih dana međunarodnim adresama i upoznati ih sa slučajem.

Mandić i Knežević su optuženi da su umešani u pripremanje pokušaja organizovanja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. godine. Suđenje za taj slučaj je u toku.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track