BRANKA MILIĆ OPTUŽENA ZA DRŽAVNI UDAR IZ SUDA POBEGLA U AMBASADU SRBIJE U PODGORICI: Ovo ponižavanje više neću da trpim! (VIDEO)
Foto: Vijesti.me / Zoran Đurić

određen joj pritvor

BRANKA MILIĆ OPTUŽENA ZA DRŽAVNI UDAR IZ SUDA POBEGLA U AMBASADU SRBIJE U PODGORICI: Ovo ponižavanje više neću da trpim! (VIDEO)

Crna Gora -

Branka Milić, optužena u slučaju "državni udar", nalazi se u ambasadi Srbije u Podgorici.

"Moja branjenica se nalazi u ambasadi Srbije. Ovo je bio iznuđen potez. Neće izlaziti niti će za sada se pojaviti na suđenju. Uostalom, sve zavisi od nje", kazao je advokat Jugoslav Krpović.

Ona je ranije danas izašla iz sudnice Višeg suda poručivši da je revoltirana odnosom suda prema njoj.

"Ja ovo ponižavanje trpeti više neću. Radite šta god hoćete", rekla je dok je napuštala sudnicu.

Nakon toga, sudija Suzana Mugoša je odredila pritvor Milićevoj.

Pred većem sutkinje Mugoše za krivično delo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: Vijesti.me / Zoran Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track