PRAVA CRNA GORA O MEDOJEVIĆU: Uhapšen je po nalogu Markovića i Đukanovića posle ponoći, kao da je notorni diler droge
Foto: Vijesti/Prava Crna Gora

pozivaju na ujedinjenje opozicije

PRAVA CRNA GORA O MEDOJEVIĆU: Uhapšen je po nalogu Markovića i Đukanovića posle ponoći, kao da je notorni diler droge

Crna Gora -

"U momentu dok desetine optuženih, pa čak i osuđenih lica, slobodno šetaju Crnom Gorom i nesmetano ulaze i izlaze iz nje, crnogorska policija se drznula da hapsi opozicionog poslanika po nalogu, bez ikakve dileme, Mila Đukanovića i Duška Markovića", navela je stranka Prava Crna Gora komentarišući hapšenje Nebojše Medojevića.

Naime, funkcioner DF Nebojša Medojević uhapšen je sinoć u Podgorici i odveden u Spuž. Prava Crna Gora smatra da je hapšenje politički motivisano.

"Ni u kom slučaju ne treba zaboraviti važnu činjenicu: ideolog DPS-a i donedavni politički sabrat Mila Đukanovića, Svetozar Marović, mesecima izbegava pravdu, iako je zvanično i pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu.

Zato, Prava Crna Gora najoštrije osuđuje politički motivisano hapšenje poslanika Nebojše Medojevića, pogotovo imajući u vidu da je sinoćnje hapšenje iza ponoći, u maniru hapšenja notornih svetskih dilera droge, suprotno čak i domaćoj pravnoj praksi, kada je reč o odbijanju svedočenja. S tim u vezi, vodeći se logikom: kad jednom krenu da hapse opozicione predstavnike, onda više nemamo prava na razlike u političkim stavovima i mišljenjima. Imamo isključivo pravo i obavezu da se pod hitno ujedinimo i stanemo u isti red", kažu.

foto: Vijesti/Boris Pejović

Iz te partije su dodali da se nažalost, pokazalo da je crnogorska Skupština postala isključivo paravan za demokratiju.

"Stoga, bez želje za mudrovanjem, a pogotovo bez želje za dociranjem, pozivamo prijatelje iz Demokratskog fronta, stavljajući sada po strani razlike u političkom pristupu, da što pre, za dobrobit čitavog društva, a ne samo gospodina Medojevića, napuste klopku zvanu Parlament i njegova radna tela i da pod hitno, kao stranka čiji je poslanik uhapšen, iniciraju veliki sastanak opozicije i svih slobodnih segmenata društva, na kome bi sinhronizovali delovanje, makar to bilo samo u ovom slučaju – slučaju bez presedana", kazali su iz Prave Crne Gore.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti/Prava Crna Gora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track