Najnovije vesti

MEDOJEVIĆ ŠTRAJKUJE GLAĐU: Crnogorski poslanik zbog bezbednosti tražio da bude u samici, a odbija hranu od kada je protivzakonito uhapšen!
Foto: Profimedia

protest

MEDOJEVIĆ ŠTRAJKUJE GLAĐU: Crnogorski poslanik zbog bezbednosti tražio da bude u samici, a odbija hranu od kada je protivzakonito uhapšen!

Crna Gora

PODGORICA - Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević štrajkuje glađu od kada je smešten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

Marina Medojević navela je u saopštenju da je njen muž "kidnapovan po nalogu Višeg suda", uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

 

"Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu reč, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor", navela je Marina Medojević.

 

Ona je rekla da Nebojša Medojević, radi sopstvene bezbednosti koja mu je ugrožena, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video-nadzorom.

 

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, prenela je RTRS.

 

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...