Najnovije vesti

PROTEST PODRŠKE MEDOJEVIĆU: Opozicija najavljuje još akcija, od žutih prsluka do obilaska kuća funkcionera, ministara i sudija! (FOTO)
Foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

u akciji

PROTEST PODRŠKE MEDOJEVIĆU: Opozicija najavljuje još akcija, od žutih prsluka do obilaska kuća funkcionera, ministara i sudija! (FOTO)

Crna Gora

PODGORICA - Crnogorski Demokratski front poručio je večeras na protestu ispred Parlamenta Crne Gore da će organizovati protestne skupove sve dok njihovi funkcioneri Nebojša Medojević i Milan Knežević ne budu slobodni građani.

Poslanik DF Milutin Đukanović izjavio je da njihova borba prevazilazi politiku ljudi koji su uhapšeni na "pravdi boga".

"Ako izgubimo slobodu i demokratiju, sutra ćemo izgubiti sve. Medojević i Knežević nisu odbili da svedoče, oni su saopštili ono što znaju i da ih 100 puta pozovu da svedoče oni će isto ponoviti, pa čemu onda tiranija", upitao je Đukanović.

 

Prema njegovim rečima, Medojević je uhapšen nezakonito, jer mu prethodno nije skinut imunitet.

1 / 4 Foto: Printscreen Vijesti.me

"Mi ćemo ovde ostati i biti uporni sve dok Medojević i Knežević ne budu slobodni građani. Mi smo spremni za borbu koja će dugo trajati, ali imaćemo još akcija od žutih prsluka do obilaska kuća pojedinih funkcionera, ministara i sudija", rekao je Đukanović.

 

Predstavnica majki sa troje i više dece Željka Savković pozvala je majke da se pridruže protestima DF, kao i opoziciju da se sa liderima pridruži u odbrani Medojevića, prenosi Vijesti.me.

 

"Ovo je momenat kada žute prsluke treba da obuku oni koji se ne boje", kazala je ona.

 

Predsednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović rekao je da je počinjena nepravda i da se na nju mora odgovoriti

.

"Navikli su nas da je naš zadatak da se međusobno gonimo, a nije. Naš je zadatak da se razumemo", kazao je on i dodao da je zadatak poslanika da brane dostojanstvo parlamenta i da treba da se pojave na protestima.

 

Protesti su najavljeni i za četvrtak uveče.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...