SRPKINJA OSUMNJIČENA DA JE IZBOLA SINČIĆA (7) U CRNOJ GORI SVE PORIČE: Zatekla sam ga u lokvi krvi, sam se povredio!
Foto: Vijesti.me Savo Prelević

PRED TUŽIOCEM

SRPKINJA OSUMNJIČENA DA JE IZBOLA SINČIĆA (7) U CRNOJ GORI SVE PORIČE: Zatekla sam ga u lokvi krvi, sam se povredio!

Crna Gora -

Državljanka Srbije M. P. (40), poreklom iz Niša, negirala je juče u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici da teško ranila svog sedmogodišnjeg sina. Nju terete za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, koje se dogodilo preksinoć u iznajmljenoj kući u Rijeci Crnojevića, kada je navodno nožem izbola dete.

Istražioci sumnjaju da je okrivljena u alkoholisanom stanju zlostavljala sina, kojem je kasnije nožem nanela više ubodnih rana po telu.

Ipak, ona je pred tužiocem Majom Jovićević tvrdila da ti navodi nisu tačni i da se dečak sam povredio. Kazala je da je videla da je krvav i da ima rane koje su najverovatnije od stakla. Kategorično je odbacila krivicu i optužbe da je ona sedmogodišnjaku nanela povrede.

Branilac po službenoj dužnosti uhapšene, advokat Božidar Milonjić, potvrdio je da je njegova klijentkinja negirala krivicu i da joj je tužilac Jovićević nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata, piše Dan.

Predloženo je da se osumnjičenoj odredi pritvor budući da je strana državljanka, ali i zbog mogućeg uticaja na više svedoka koje će istražitelji saslušati u nastavku istrage.

Pančićeva je rekla da nije udata, a da je otac dečaka u Herceg Novom. Navodno ih nije posećivao dve godine. Ispričala je da je u Rijeci Crnojevića iznajmila kuću u kojoj je živela sa sinom. Bavila se ugostiteljskim poslom u tamošnjim lokalima.

Tužilaštvo je tražilo da se u nastavku istrage sasluša više svedoka, meštana Rijeke Crnojevića, koji su nadležnim organima prijavili čudna dešavanja u kući osumnjičene. Neki od njih su na licu mesta tvrdili da je ranjeni dečak bio žrtva porodičnog nasilja duže vreme. Nadležni su, ipak, saopštili da nisu dobijali prijave za takve slučajeve.

Naime, prekjuče, kada je došlo do nemilog događaja, oni su iz kuće osumnjičene začuli vrisku njenog sina, a nedugo zatim ona je tražila pomoć da povređeno dete preveze do bolnice. Tamo je kazala da se dečak sam povredio, ali je medicinsko osoblje zbog dečakovih povreda pozvalo policiju.

Odmah su im bile sumnjive tvrdnje majke, pa je privedena, a ubrzo i osumnjičena za pokušaj ubistva sina. Iz policije su saopštili da je osumnjičena procesuirana i uz pomoć građana.

Kurir.rs/ Cdm.me/ Dan

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track