MEDOJEVIĆ OSTAJE U ZATVORU: Ustavni sud odbio žalbu poslanika DF!
Foto: AP Darko Vojinović

SUTRA PRELARNA SEDNICA

MEDOJEVIĆ OSTAJE U ZATVORU: Ustavni sud odbio žalbu poslanika DF!

Crna Gora -

Veće sudije Ustavnog suda Mevlide Muratović nije bilo jednoglasno oko žalbe poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, pa nije prošao predlog da se odmah obustavi zatvorska kazna.

Za sutra je planirana plenarna sednica Ustavnog suda na kojoj će se odlučivati o žalbama Milana Kneževića i Nebojše Medojevića.

Oboje sudija izvestilaca Mevlida Muratović (Medojević) i Milovan Gogić (Knežević), predložili su da se prihvati predlog advokata da se privremenom merom obustavi odluka Višeg suda da poslanici DF budu kažnjeni zatvorom.

Vijeće Ustavnog suda ranije je odbilo žalbu advokata Milana Kneževića da se poslaniku DF ukine odluka o slanju u zatvor.

Pošto nije bilo saglasnosti veća čija odluka mora biti jednoglasna, žalbama advokata baviće se plenarna sednica sudija Ustavnog suda.

Medojević je 12 dana u zatvoru zbog odbijanja da Višem sudu kaže ime agenta ANB koju mu je navodno saopštio da je glavni specialni tužilac Milivoje Katnić primio 100.000 eura mita od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da mu ne bi odredio pritvor.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja