Najnovije vesti

USTAVNI SUD O SLUČAJU MEDOJEVIĆ: Obustavljeno izvršenje prinudne mere zatvaranja lidera PZP!
Foto: Youtube/Printscreen

do konačne odluke

USTAVNI SUD O SLUČAJU MEDOJEVIĆ: Obustavljeno izvršenje prinudne mere zatvaranja lidera PZP!

Crna Gora

Ustavni sud obustavio je izvršenje rešenja Višeg suda, kojim je lideru PzP Nebojši Medojeviću određeno dvomesečno stavljanje u zatvor.

Reč je o drugoj odluci Višeg suda o stavljanju u zatvor Medojevića, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih izjava da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

"Nalaže se da se odmah po, dobijanju ovog rešenja, bez odlaganja, obustavi izvršenje prinudne mere zatvaranja N.M., po rešenjima iz stava I ove izreke", navodi se u odluci Ustavnog suda.

Podsetimo Ustavni sud Crne Gore je ranije privremeno obustavio rešenje Apelacionog i Višeg suda o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Tada je Ustavni sud pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti odredbi Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svedoka koji odbija da svedoči.

U današnjoj odluci Ustavnog suda se navodi da se rešenje Višeg suda obustavlja do donošenja konačne odluke u predmetu o oceni ustavnosti.

Podsetimo Medojević je bio uhapšen po odluci Višeg suda, jer je odbio da saopšti ko mu je kazao da je glavni specijalni tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra, kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

Potom je novom odlukom Višeg suda, kažnjen sa još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Kurir.rs/RTCGFoto printscreen YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...