OTELI MIGRANTIMA 8.000 EVRA: Uhapšeni trgovci ljudima koji su izbeglice držali zatočene na periferiji Bara!
Foto: Profimedia

Osumnjičeni za trgovinu ljudima

OTELI MIGRANTIMA 8.000 EVRA: Uhapšeni trgovci ljudima koji su izbeglice držali zatočene na periferiji Bara!

Crna Gora -

Barska policija uhapsila je Nikšićanina Z.K. (39), dok je za Baraninom A.C. (40) raspisana poternica zbog sumnje da su ilegalno prevozili migrante iz Srbije do Rožaja, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, policija je privela tri strana državljanina koji su pokušali da izbegnu legitimisanje.

"Kriminalističkom obradom baraska policija posumnjala je da su ova tri lica i još tri njihova sunarodnika žrtve trgovine ljudima i da su ih nepoznata lica držla zatočene pod prisilom u nepoznatom objektu na periferiji Bara. Oni su im pri tom oduzeli i sva putna dokumenta. Ova lica su, kako se sumnja, dovedena u zabludu da će za veći novčani iznos biti ilegalno prevezeni do jedne od zemalja Evropske unije, odnosno Italije u njihovom slučaju", navode u saopštenju.

Pronađen je objekat u kojem su se strani državljani nalazili kao zatočena lica i u kojem su boravila bezbednosno interesantna lica koja su privedena u službene prostorije.

"Oni su, kako se sumnja razvili mrežu više osoba koje su po unapred definisanim ulogama ilegalno prevozili migranate sa područja Republike Srbije do Rožaja. Z.K. je kako se sumnja posle toga preuzeo oštećena lica i dovezao ih u Bar gde ih smestio u iznajmljeni objekat koji je obezbedio A.C.

Po dolasku u Bar, osumnjičeni su oštećene doveli u zabludu i oduzeli im dokumenta i potom im zastrašivanjem uzeli novac u iznosu od 8.000 evra, uz lažno obećanje da će ih ilegalno prevesti preko državne granice prema Italiji", dodali su u saopštenju.

Z.K. će biti, kako navode, uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici na dalju nadležnost.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Prtofimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track