DUŠKO KNEŽEVIĆ OTKRIO ĐUKANOVIĆEVE MOTIVE: On i njegov klan žele samo jedno od mene!
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

optužbe

DUŠKO KNEŽEVIĆ OTKRIO ĐUKANOVIĆEVE MOTIVE: On i njegov klan žele samo jedno od mene!

Crna Gora -

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević optužio je predsednika Crne Gore i šefa Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i "klanove bliske prvoj familiji" da pokušavaju da preuzmu njegovu imovinu i poslove.

On je rekao da zapravo ti krugovi stoje iza naloga za njegovo hapšenje i da je u tom poslu glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić samo oruđe u njihovim rukama.

"Ti krugovi koriste specijalnog tužioca da nanesu štetu Atlas Grupi i Atlas banci, preuzmu njenu imovinu i profitabilne poslove. Ko su ti krugovi? Očito oni koji imaju dovoljno moći da specijalni tužilac i delovi pravosuđa budu njihove igračke. Svetski poznata kompanija za finansijske istrage i naš tim advokata iz Londona su došli do zaključka da iza ovoga stoji Đukanović i klanovi bliski prvoj familiji", poručio je Knežević Vijestima.

Na pitanje ko je u tom klanu, on je odgovorio: "Oni koji pokušavaju da kontrolišu apsolutno sve u Crnoj Gori i da one koji se ne povinuju kazne, reketiraju i proteraju. Među izvršiocima su specijalni tužilac i predsednik Privrednog suda".

Naveo je i da je predsednik Milo Đukanović prekinuo komunikaciju sa njim "posle ulaska Centralne banke u dve njegove banke". "Sigurno sam jedan od najvećih donatora DPS-a u zadnjih 25 godina. Oni jako dobro znaju o kojim iznosima je reč. Da li su oni prikazali ili nisu te donacije to Đukanović najbolje zna. Što se tiče Đukanovića, imali smo običaj da pretresemo važne i škakljive teme, često smo se sretali", dodao je Knežević.

Kako je dodao, stalno dobija ponude da dođe u Crnu Goru i da se "prijateljski sve dogovore". "Meni je drago da mnogi iz vlasti razumeju da su se stvari otele kontroli", naveo je Knežević.

Na pitanje kako komentariše zahtev za raspisivanjem i poternice i da li će se odazvati pozivu pravosudnih organa, Knežević kaže da je razumeo da se radi o "internoj poternici kako bi se ustanovila njegova adresa u Crnoj Gori". "Već sam rekao da ću doći i rado odgovoriti na svako pitanje, ali tražim da Specijalno tužilaštvo prestane da maltretira moje zaposlene i povuče besmislene optužne predloge protiv njih, da se prekine nerazumno ponašanje privremene uprave u Atlas banci i ukine odluka o stečaju u IBM-u", rekao je.

Kako je zvanično saopšteno, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore zatražilo je od policije da proveri gde se nalazi biznismen, vlasnik Atlas grupe Duško Knežević i predložilo raspisivanje nacionalne poternice.

Kurir.rs/Beta/Vijesti.me Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja