AFERA KOVERTA: Kneževiću pritvor 30 dana, a Stijepović mora u Tužilaštvo na saslušanje!
Foto: Youtube/Printscreen

snimak koji trese Crnu goru

AFERA KOVERTA: Kneževiću pritvor 30 dana, a Stijepović mora u Tužilaštvo na saslušanje!

Crna Gora -

Viši sud u Podgorici odredio je danas pritvor do 30 dana predsedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću, za kojim je raspisana nacionalna poternica jer je nedostupan Specijalnom državniom tužilaštvu.

Pritvor je određen na predlog Specijalnog tužilaštva, izjavila je podgoričkim Vijestima portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Istovremeno, Specijalno tužilaštvo uputilo je zahtev za saslušanje bivšem gradonačelniku Podgorice i jednom od aktera afere "Koverta" Slavoljubu Stijepoviću, a nakon što se pojavio snimak na kojem Knežević Stijepoviću uručuje kovertu sa 100.000 evra uoči lokalnih izbora u Podgorici.

Nakon objave snimka Knežević je kazao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje DPS-a, ali da mu je on tražio da ih konvertuje u eure kako bi mogao da ih podeli aktivistima.

Knežević tvrdi da je Stijepoviću novac poslat po dogovoru sa predsednikom DPS-a Milom Đukanovićem, što je Stijepović negirao.

Raspisivanje poternice za Kneževićem usledilo je jer se ne nalazi na adresama na kojima je prijavljen u Crnoj Gori, a list prenosi da se on nalazi u Londonu.

Odatle se oglašava svakodnevno putem društvenih mreža na kojima tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan i da "glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izvršava naređenja predsednika države Mila Đukanovića".

Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa Invest banke Montenegro IBM, na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe preneli 17 miliona evra.

Kurir.rs / Tanjug, Vijesti.me

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track