MISTERIJA MILOVE VILE: Ne postoji u katastru, a dozvola data još 2013. godine
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović, EPA

nekretnine

MISTERIJA MILOVE VILE: Ne postoji u katastru, a dozvola data još 2013. godine

Crna Gora -

Kuća pored vile Gorica, za koju vlasnik Atlas grupe Duško Knežević tvrdi da je građena za Mila Đukanovića, još nije upisana u katastar.

Iz Uprave za nekretnine Vijestima nisu odgovorili da li je i ko podnio zahtev za uknjiženje vile, građene na gradskom građevinskom zemljištu ustupljenom biznismenu Vladanu Ivanoviću.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora u julu 2013. godine izdao je Ivanoviću građevinsku dozvolu za izgradnju stambenog objekta pored vile Gorica. U građevinskoj dozvoli piše da se kuća prostire na 481 kvadratni metar i da ima suteren, prizemlje i sprat.

Gradnja kuće pored vile Gorica počela je pre četiri godine, na zemljištu koje je bivša podgorička uprava ustupila Ivanoviću na koriščenje uz naknadu. Ugovor o prenosu prava na građevinsko zemljište potpisali su Ivanović i tadašnji direktor Agencije za imovinu Podgorice Dragan Đukić. U njemu piše da se gradska urbanistička parcela od 1.579 kvadrata prenosi na korišćenje uz naknadu. Cena po kvadratu iznosila je 702 evra, odnosno 1.108.458 evra ukupno, a dokumenta Sekretarijata za finansije potvrđuju da je Ivanović uplatio novac na račun podgoričkog budžeta.

Vijesti su u februaru 2014. godine objavile da je tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša donio odluku o ustupanju 1.579 kvadrata gradskog građevinskog zemljišta pored vila “Gorica” Ivanoviću i da bi u kuću trebalo da se useli Đukanović.

Mugoša je odluku doneo nakon što je 2008. godine izmijenjen DUP Nova varoš 2, kojim su, pored vile Gorica, ucrtane dve parcele tik uz Atinsku ulicu u kojoj živi Đukanović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track