BRAMERC TRAŽIO OD MILA DA SE POVUČE SA VLASTI!? Vanredno stanje u DPS, odložena sednica predsedništva! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

šta se valja iza brega

BRAMERC TRAŽIO OD MILA DA SE POVUČE SA VLASTI!? Vanredno stanje u DPS, odložena sednica predsedništva! (VIDEO)

Crna Gora -

Predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, po svemu sudeći, sugerisano je iz međunarodne zajednice da je vreme da se povuče sa te funkcije i ode iz Crne Gore.

Takvu poruku Đukanoviću je, spekuliše se, preneo i tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivični sud pri Ujedinjenim nacijama Serž Bramerc, koji se danas u Podgorici sastao sa crnogorskim predsednikom.

Razlozi za odlaganje sednice Predsedništa DPS zakazane za večeras upravo se mogu tražiti u porukama međunarodne zajednice da je vreme da Đukanović ode sa vlasti.

Zbog toga je i "vanredno stanje“ u Demokratskoj partiji socijalista. Bramerc se u Podgorici, inače, sastao i sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem.

Nakon razgovora, saopšteno je da su u Tužilaštvu, u fazi izviđaja, četiri predmeta koji se odnose na događaje iz 1991. i 1992. godine na prostoru bivše Jugoslavije. Dodato je i da procesuiranje ratnih zločina nema alternativu.

Inače već je ranije predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, tvrdio da je aktuelnom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću iz međunarodne zajednice sugerisano da je "vreme da ode iz Crne Gore"

" Đukanoviću je već stigla poruka od međunarodnog faktora da se, poput Nikole Gruevskog, kome je pomogao da preko Crne Gore pobegne, skloni na neko sigurno mesto", napisao je Medojević na Fejsbuk profilu i dodao procenu da je aktuelni predsednik sada Crnoj Gori samo "nepoželjan teret iz prošlosti".

Kurir.rs/in4s.net

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja