NOVI DETALJI TRAGEDIJE NA SKADARSKOM JEZERU: Monah nije imao dozvolu za upravljanje čamcem, potraga za telima nastradalih traje
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević

tuga

NOVI DETALJI TRAGEDIJE NA SKADARSKOM JEZERU: Monah nije imao dozvolu za upravljanje čamcem, potraga za telima nastradalih traje

Crna Gora -

Ni četvrti dan od kako se dogodila nesreća na Skadarskom jezeru, ronioci nisu pronašli tela Ratka Kumburovića i Darka Vujoševića koji su se utopili u tom jezeru.

Kako javljaju crnogorski mediji, potraga će biti nastavljena sutra. Uz to, oni prenose nezvanične informacije da monah koji je upravljao plovilom nije imao dozvolu za to.

"Ni danas, četvrti dan, nisu pronašli tela i potragu ćemo nastaviti sutra. Danas je malo bolja vidljivost, nadam se da će sutra biti još bolja kako bi krenuli u češljanje kompletnog dna",kazao je direktor Regionalnog centra iz Bijele, Vesko Mijajlović

Objasnio je da su tri grupe ronilaca danas pretraživale korito Morače, što će raditi i sutra.

"Prvo moramo pregledati reku, kompletnu deonicu, pa onda jezero, za slučaj da su u jezeru. U ovom delu ima puno granja, korenja, vađen je pesak... ako se ne vidi ništa, to je veliki problem, ovako ako je vidljivost malo bolja možda se može nešto nazreti", rekao je Mijajlović.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore u narednom periodu povećaće broj inspektora i pojačati kontrolu plovidbe i ispravnosti plovila na Skadarskom jezeru, koja, prema ocenama brodara i turističkih radnika u tom rejonu, nije na zadovoljavajućem nivou.

Resor Osmana Nurkovića odlučio se za te mere nakon što se u nedelju na Vranjini utopile četiri osobe, među kojima trudnica i dvanaestogodišnja devojčica, nakon što je talas prevrnuo limeni čamac.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, plovilo je bilo registrovano, ali kormilar nije imao Uverenje o osposobljenosti za voditelja čamca, dokument ravan vozačkoj dozvoli kada je reč o vožnji automobila.

Podsećanja radi, tročlana porodica iz Zete, među kojima jedna trudnica i 12-godišnja devojčica, i Podgoričanin Darko Vujošević, utopili su se na Skadarskom jezeru kada se zbog nevremena prevrnuo čamac kojim je upravljao monah manastira Vranjine Neofit (Goran Kempanov), kojem je određen pritvor do 30 dana.

Kurir.rs/Vijesti

Foto: Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track