Najnovije vesti

CRNA GORA DOBILA PRVO PRIVATNO GROBLJE: Vlasnik iz Herceg Novog objašnjava zašto svoje usluge daje na poček!
Foto: Profimedia

svi ćemo tamo završiti

CRNA GORA DOBILA PRVO PRIVATNO GROBLJE: Vlasnik iz Herceg Novog objašnjava zašto svoje usluge daje na poček!

Crna Gora

Vlasnik prvog privatnog groblja u Crnoj Gori se nije pokajao zbog nesvakidašnjeg biznisa.

"Imao sam nekih sredstava i razmišljao sam u šta da ih uložim. Nedostatak grobnih mesta u našoj opštini je višegodišnji problem. Otišao sam u opštinu da bih video šta je sve potrebno od papira da bi se otvorilo groblje. To je bilo 2010. godine, a tada je predsjednik opštine bio Dejan Mandić, a njegov pomoćnik Vlado Mračević. Kada sam izložio ideju, on je rekao da je dobra jer na taj način Herceg Novi može rešiti problem manjka grobnih mesta. Kompletiranje papirologije je dugo trajalo, morao sam da dobijem sve saglasnosti, a zatim sam pauzirao godinu i po zbog bolesti”, kazao je on za Pobjedu.

 

On je dodao da je po njegovim informacijama jedino u Crnoj Gori, ali i u okruženju, u Hrvatskoj i Bosni, postoje privatna groblja.

Nesvakidašnji “biznis“ počeo tako što je otvorio preduzeće za pogrebne usluge “Vječnost“. Kupio je plac u Ratiševini, na granici tog sela i Sutorine, udaljeno od 1.100 metara od Jadranske magistrale i napravio oko 40 grobnica.

“Plac je površine 5.600 kvadrata. Uređujem groblje polako, snalazim se. Za sada radim uglavnom sam, za teže poslove angažujem radnika, dođe i sin da pomogne. Radim kada god vreme dozvoli, kada je kiša sedim, odmaram i razmišljam šta dalje. Uložio sam dosta sredstava, za kupovinu placa, zemljane radove, izgradnju grobnica, veliki deo sam se zadužio… Srećom, kod rodbine i prijatelja, pa me još ne „pritiskaju“ da vraćam”, kazao je Bojanić, koji je za ovo "investiciju" podigao kredit da bi okončao neke radove.

 

Bojanić planira da izgradi uskoro i objekat za cvećaru, restoran i malu crkvu za koju je već pripremio kamen, a koju želi da pokloni selu.

 

Cena grobnice je, kaže on, 3.000 evra.

 

"Kada neko nema novca dam na poček. Sada mi duguju 18.000 eura, čekam da se sami ljudi jave i plate, jer znam kakva je situacija. Ako taj novac dobijem, odmah bih ga uložio u dalje uređenje. Ne treba zarađivati na tuđoj nevolji. I ja radim da zaradim, ali se trudim da idem sa povoljnim cenama, da sačekam one koji nemaju. Svi ćemo, i oni koji imaju milione i ja koji imam u džepu 20 evra, ili neko ko ima i manje od mene, doći na kraju gde nam mjesto“, objašnjava Bojanić.

 

Kurir.rs/Mondo.me
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...