Najnovije vesti

ALBANCI U AMERICI SE DIGLI PROTIV MILA Vozaju po Vašingtonu kamion sa natpisom: Čovek koji je u 2015. najviše doprineo promovisanju organizovanog kriminala i korupcije (FOTO)
Foto: printscreen Vijesti.me/malesia.org

ustali usred vašingtona

ALBANCI U AMERICI SE DIGLI PROTIV MILA Vozaju po Vašingtonu kamion sa natpisom: Čovek koji je u 2015. najviše doprineo promovisanju organizovanog kriminala i korupcije (FOTO)

Crna Gora

Grupa Albanaca poreklom iz Crne Gore koja živi u Detroitu organizovala je u Vašingtonu kampanju protiv crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Kamion sa natpisom „Upoznaj predsednika Crne Gore. Čovek koji je u 2015. godine najviše doprineo promovisanju organizovanog kriminala i korupcije” .Kamion je bio parkiran u blizini Bele kuće, Kongresa, Stejt departmenta, crnogorske i ambasade EU u Vašingtonu, navode podgoričke Vijesti.

 

Kako je preneo portal, na kamionu je stajala i poruka „Zaustavite diskriminaciju Albanaca u Crnoj Gori“. Jedan od organizatora protesta Simon Siništaj rekao je da je time hteo da ukaže na činjenicu da zapadne države tolerišu Đukanovićevu politiku „iako su svesne da Crna Gora nije demokratska država“.

"Zvanična Crna Gora nastavlja nezapamćenu propagandu predstavljajući svoju državu kao demokratsku u očima zapadnih zemalja. Naš cilj je da još jednom pošaljemo jasnu poruku u centru svetske demokratije i da ih upozorimo ko vodi Crnu Goru već 30 godina“, dodao je Siništaj.

 

On je podsetio da je Međunarodna mreža za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korpuciji (OCCRP) proglasila Đukanovića za ličnost koja je najviše doprinela promovisanju kriminala, korupcije i negrađanskog društva u 2015. godini. Đukanović je tada osvojio prvo mesto na glasanju u kom je učestvovalo više od 50 novinara OCCRP.

 

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me/malesia.org

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...