RUSE ZAMENILI TURCI: U crnoj Gori otvoreno 2.097 turskih firmi, a najviše ih je u Budvi!
Foto: Profimedia

raste broj

RUSE ZAMENILI TURCI: U crnoj Gori otvoreno 2.097 turskih firmi, a najviše ih je u Budvi!

Crna Gora -

Broj Turaka koji otvaraju firme u Crnoj Gori rapidno raste, o čemu svedoči podatak s kraja 2018. godine, prema kom u toj zemlji posluje 2.097 privrednih društava kod kojih se među osnivačima nalaze drzavljani Turske.

Kako je rečeno u Poreskoj upravi 2.863 pravnih i fizičkih lica državljana Turske pojavljuju se kao osnivači, bez obzira na udeo u vlasništvu. Prema podacima, najveći broj privrednih društava koja su osnovali turski državljani posluje u Budvi - 1.048, dok ih u Podgorici radi 609.

"Najveći broj tih privrednih društava obavlja delatnost konsultantskih usluga, izgradnje stambenih i nestambenih zgrada, nespecijalizovane trgovine na veliko i malo i ugostiteljstva", rekli su u Poreskoj upravi.

Da su Turci ozbiljno prisutni na tržitu Crne Gore potvrđuje i informacija da je turska kompanija Erka počela nedavno gradnju luksuznog hotelsko-stambenog kompleksa u podgoričkom naselju Zabjelo, čiji je završetak planiran do kraja 2020. godine.

U tom naselju u kratkom roku otvoreni su objekti velikih turskih brendova Dogtas i LC Vaikiki, a investitori iz Turske zainteresovani su za izgradnju akva parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici.

Kurir.rs/CdM

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track