KNEŽEVIĆ NASTAVLJA DA RAZOTKRIVA MILA I PORUČUJE IZ LONDONA: Spreman da sarađujem, ali ne s Katnićem!
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović, Printscreen YouTube

OBRAČUN

KNEŽEVIĆ NASTAVLJA DA RAZOTKRIVA MILA I PORUČUJE IZ LONDONA: Spreman da sarađujem, ali ne s Katnićem!

Crna Gora -

PODGORICA - Duško Knežević, predsednik Atlas Grupe, kojeg Crna Gora potražuje zbog niza krivičnih dela iz oblasti finansijskog poslovanja, reagovao je na optužbe Glavnog specijalnog tužilštva Milivoja Katnića, poručivši da je spreman da sarađuje, ali samo sa tužiocima koji će, kako kaže, raditi na osnovu zakona.

Knežević, koji ima i britansko državljanstvo, nalazi se u Londonu, a "obračun" sa crnogorskom vlašću, pre svega predsednikom Milom Đukanovićem, započeo je objavljivanjem video-snimka na kojem se vidi da bivši gradonačelnik Slavoljub Stjepović iz njegove kuće iznosi koverat sa gotovo 100.000 evra za potrebe vladajuće DPS u izbornoj kampanji 2016.

Katnić je sinoć u emisiji "Ukrštene riječi" Prve TV, koja je emitovana na Ju tjub kanalu, u razgovoru sa više novinara crnogorskih medija izneo optužbe na račun Kneževića, koji poručuje d će nastaviti da razotkriva "familiju", dok je Katnić čuva.

"Želim da se zahvalim Milivoju Katniću jer je sinoć pred celom Crnom Gorom dokazao da je istureno odeljenje političko-mafijaške grupe na čelu sa prvom familijom. Svojim odgovorima je potvrdio da nije ni specijalni, a još manje državni tužilac već karikaturalna marioneta prve familije", naveo je Knežević u saopštenju dostavljenom medijima.

On tvrdi da ne postoji više ni udaljena sumnja da takav "tužilac" može da odbrani neodbranjivo i spreči raspad trulog sistema zasnovanog na ucenama, strahu, korupciji i kriminalu. Zbog njih i ovakvog Katnića uskoro će im doći desetine hiljada ljudi u Ulicu slobode, kaže Knežević, koji je već ranije najavio proteste građana protiv Đukanovićeve vlasti.

"Koliko god je smešno da Katnić bude tužilac, i to specijalni, toliko je jezivo viđeti da takav profil ličnosti uopšte može doći u situaciju da odlučuje da li će neko biti gonjen, hoće li živeti slobodno ili će biti utamničen", naveo je Knežević i dodao da je spreman da u budućnosti u potpunosti sarađuje sa tužiocima koji će delovati na osnovu zakona i posedovati neophodni minimum ljudskog i profesionalnog integriteta.

"Takav tužilac će smeti da sasluša Mila Đukanovića u vezi finansijskih malverzacija u DPS-u, reketiranja biznismena, primanja mita i nameštanja izbora. Neće štrecati da preduzme mere zbog afere Telekom i svih ostalih afera preko kojih je prva familija gomilala milione, nekretnine i razne kompanije", kaže Knežević. Dodaje da će takav tužilac dobiti obimnu dokumentaciju, čiji deo je već poznat i crnogorskoj i svetskoj javnosti, a koju priprema tim finansijskih istražitelja koji je okupio.

"Imaće hrabrosti i obavezu da ispita tokove novca i poreklo imovine prve familije. Počevši od palate pod Goricom koja se gradi za Mila Đukanovića. Svaki detalj korupcionaškog aranžmana sa A2A biće mu na stolu, sa detaljnim opisima uloge Branimira Gvozdenovića, Dušanke Jeknić i Damira Asovića, koji su delovali po odobrenju Mila Đukanovića", navodi Knežević.

foto: Printscreen YouTube/Al Jazeera

Knežević tvrdi da će Katnić imati "dosta posla" i u vezi Đukanovićevog prvog miliona, pa potom kastodi računa preko kojeg je trgovao akcijama Prve banke, dobaviće lako podatke kome je Đukanović prodao akcije i prvi i drugi put i kako je sprovedena ta fiktivna transakcija na berzi kojom je zaradio nove milione.

"Istovremeno će mu biti jasno i kako se peru pare preko Prve banke", naveo je predsednik Atlas Grupe.

Kneževih kaže da će govoriti pred takvim tužiocem i o privatizaciji Meljina, učešću Đukanovića u tom poslu i firmi na Kipru koju je osnovao za tu namenu, ukazaću mu i ko je vlasnik trećine kompanije Safiro beach resort i na druge poslove u koje je uključena prva familija preko , kako tvrdi, trećih lica.

Kurir/Tanjug

Foto: Vijesti.me/Filip Roganović, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track