KAŠĆELAN TVRDI DA SE U ČEŠKOJ LEČIO: Nisam se krio u Pragu, imao sam operaciju i slobodno sam se kretao!
Foto: Printscreen

SASLUŠANJE VOĐE KAVAČKOG KLANA

KAŠĆELAN TVRDI DA SE U ČEŠKOJ LEČIO: Nisam se krio u Pragu, imao sam operaciju i slobodno sam se kretao!

Crna Gora -

Vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan rekao je na saslušanju pred sudijom za istragu Višeg suda u Podgorici da se u Češkoj, gde je uhapšen po poternici Crne Gore, nije krio i da je imao iznajmljeni stan u centru Praga.

Prema pisanju podgoričkog Dana, on je kazao da se po Pragu slobodno kretao i da se nije krio od policije, a da je u Češku otišao na lečenje.

Kašćelan je sudiji priložio i medicinsku dokumentaciju o lečenju u Češkoj, gde je imao intervenciju koja je zahtevala medicinski tretman.

Kako bi dokazao tu tvrdnju, prilikom saslušanja je predočio medicinsku dokumentaciju o lečenju u Češkoj. Prema medicinskim nalazima, Kašćelan je u Češkoj imao intervenciju koja je zahtevala medicinski tretman. Zbog svega navedenog, Kašćelan i njegov branilac su tražili da mu se ne određuje pritvor.

Lekari u Pragu operisali su Kašćelana i od posledica ranjavanja kada je napadnut u Novom Sadu. Sudiji je kazao da nema potrebe da mu se odredi pritvor, obećavši da neće bežati, da će se redovno javljati sudu i da će u svakom momentu biti dostupan. Ipak, sudija je odlučio da mu odredi pritvor.

Kašćelan je navodno često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, pa je crnogorska policija sarađivala sa više evropskih država, među kojima su Češka, Nemačka, Austrija, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Švajcarska, Portugalija, Španija i pokrajina Kosovo. Utvrdila se njegova tačna lokacije u Pragu gde je i uhapšen.

Za Kašćelanom je NCB Interpol Podgorica raspisao poternicu zbog izvršenja više teških krivičnih dela.

Kurir.rs/ Cdm.me/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track